zenitrin-ec

Insecticid biocid pentru combaterea insectelor zburatoare si taratoare (gargarite,muste, viespi ,purici, etc.)

Ce este ZENITRIN EC?

Este un insecticid biocid lichid formulat ca emulsie concentrata (EC), miscibil cu apa, cu miros caracteristic.

Contine alfa-cipermetrin 5,5 % ca substanta activa, cu actiune de contact si ingestie, cu efect rapid de soc in combaterea insectelor zburatoare si târâtoare. Penetreaza relativ usor stratul de chitina al insectelor. Are si efect remanent.

 Unde si pentru ce se foloseste?

ZENITRIN EC se dilueaza cu apa astfel:

  • Tratament de intretinere: 50 ml de produs in 10 litri de apa (0,5%).
  • Tratament de soc: 100 ml de produs in 10 litri de apa (1.0%).

Se agita pana se obtine o solutie omogena. A se aplica 1 litru de solutie de lucru pentru 10 m2 suprafata tratata.
Aplicarea se face cu pompe conventionale actionate manual, mecanic sau electric. Nu se pulverizeaza de la distanta.
Domeniu de utilizare autorizata: ulilizare in igiena publica ( alimentara si ambientala), exclusiv de personal autorizat (profesional)
A se citi cu atentie prospectul inainte de folosire. A nu se utiliza in prezenta persoanelor .
Aplicarea produsului ZENITRIN EC in industria alimentara trebuie sa se faca in lipsa alimentelor si sa se respecte un timp recomandat pentru siguranta de minim 12 de ore inainte de folosirea locurilor tratate. A se ventila/aerisi foarte bine incaperea inainte de a patrunde in incinta. A se folosi masurile de protectie valabile pentru acest tip de produse.
A nu se amesteca cu alte produse.

MASURI DE PRIM AJUTOR:

A se retrage persoana din zona contaminata. A se scoate hainele patate sau stropite.
A se spala ochii cu apa din abundenta cel putin timp de 15 minute. A se spala pielea cu apa din abundenta si sapun fara a se freca. A nu se administra nimic pe cale orala.
In caz de inghitire: NU SE PROVOACA VOMA.
A se mentine pacientul in repaos. A se mentine temperatura corpului. A se controla respiratia daca este necesara respiratia artificiala. Daca persoana si-a pierdut cunostinta se aseaza pe o parte cu capul mai jos decat restul corpului si cu genunchii semiindoiti.
Transportati intoxicatul la un spital si intodeauna aratati eticheta sau ambalajul.
A NU SE LASA SINGUR NICIODATA INTOXICATUL. INTOXICAREA POATE PROVOCA: Dermatite, iritatia ochilor, nasului si a gatului. reactii de hipersensibilitate cu bronhospasmuri. lipsa gust, greata, varsaturi, ameteli, cefalee.

SFATURI TERAPEUTICE

In caz de ingerare, daca pacientul este constient se face decontaminarea digestiva . Se administreaza o solutie apoasa de carbune activ si un laxativ salin de sulfat sodic.
Tratament simptomatic.
Pentru informatii toxicologice/madicale puteti apela Biroul pentru Regulamentul Sanitar si Informare Toxicologica: Institutul National de Sanatate Publica: tel: 021 318 36 06 sau tel: +40 21 318 36 20, interior 235 (orele 8.00-15.00)

Download-uri: