zenitrin-flow

Insecticid biocid pentru combaterea insectelor zburatoare si taratoare (gargarite,muste, viespi ,purici, etc.)

Ce este ZENITRIN FLOW?

Este un insecticid biocid insecticid sub forma de suspensie concentrata (SC) pe baza apoasa, miscibil cu apa, cu miros caracteristic.
Contine alfa-cipermetrin 5,5 % ca substanta activa, cu actiune de contact si ingestie, cu efect rapid de soc in combaterea insectelor zburatoare si târâtoare. Penetreaza relativ usor stratul de chitina al insectelor. Are si efect remanent.

Unde si pentru ce se foloseste?

Ulilizare ca biocid in igiena publica alimentara si ambientala pentru combaterea insectelor zburatoare si taratoare (gargarite, muste, viespi si purici). Uz exclusiv de personal autorizat.

ZENITRIN FLOW se aplica diluat in apa astfel:

  • Tratament de intretinere: 10 ml intr-un litru de apa (1%).
  • Tratament de soc: 20 ml intr-un litru de apa (2%).

Se agita pana se obtine o solutie omogena. A se aplica 1 litru de solutie de lucru pentru 10 m2 suprafata tratata.
Aplicarea se face cu pompe conventionale actionate manual, mecanic sau electric. Nu se pulverizeaza de la distanta. Produsul se aplica pe suprafete curate si uscate.
Se ventileaza/aeriseste foarte bine inainte de a se patrunde in incinta. A se folosi masurile de protectie valabile pentru acest tip de produse.

A se citi cu atentie prospectul inainte de folosire. A nu se utiliza in prezenta persoanelor .

Aplicarea produsului ZENITRIN FLOW in industria alimentara trebuie sa se faca in lipsa alimentelor si sa se respecte un timp recomandat pentru siguranta de minim 12 de ore inainte de folosirea locurilor tratate. A se ventila/aerisi foarte bine incaperea inainte de a patrunde in incinta. A nu se amesteca cu alte produse.

Se vor lua toate masurile necesare pentru ca alimentele care vor fi tratate in prealabil cu ZENITRIN FLOW, sa nu contina nici un fel de reziduu activ din ingredientele sale.

Masuri de prim ajutor:

Nu administrati nimic pe cale orala unei persoane inconstiente.Daca va simtiti rau, a se consulta medicul(daca este posibil ,i se arata eticheta).A nu manca,bea sau fuma in timpul utilizarii produsului.
Indepartati imbracamintea contaminata.Dupa contactul cu pielea,spalati-va imediat cu multa apa.
In cazul contactului cu ochii :A se spala ochii cu multa apa timp de cel putin 20 minute tinind ochii bine deschisi si dupa indepartarea lentilelor de contact moi, apoi a se consulta imediat medicul.

In caz de inghitire: Clatiti gura .Sunati imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICA SAU UN MEDIC.NU SE PROVOACA VOMA.

In caz de inhalare .A se transporta victima la aer proaspat.In caz de stop respiratoriu, efectuati respiratie artificiala.Chemati medicul.
A se controla respiratia daca este necesara respiratia artificiala.
Daca persoana si-a pierdut cunostinta se aseaza pe o parte cu capul mai jos decat restul corpului si cu genunchii semiindoiti.
Transportati intoxicatul la un spital si intodeauna aratati eticheta sau ambalajul.
A NU SE LASA SINGUR NICIODATA INTOXICATUL.
INTOXICAREA POATE PROVOCA:Dermatite, iritatia ochilor, nasului si a gatului, reactii de hipersensibilitate cu bronhospasmuri, lipsa gust, greata, stari de voma, ameteli, cefalee, afectiuni ale cailor respiratorii,hipotensiune,hipotermie.
SFATURI TERAPEUTICE; In caz de ingerare decontaminarea digestiva in functie de stadiul cunostintei. Se administreaza o solutie apoasa de carbon activ si un laxativ salin de sulfat sodic.
Pentru informatii toxicologice/medicale puteti apela Biroul pentru Regulamentul Sanitar si Informare Toxicologica: Institutul National de Sanatate Publica: tel: 021 318 36 06 sau tel: +40 21 318 36 20, interior 235 (orele 8.00-15.00)

Download-uri: