difenzone-25-ec

Fungicid pe baza de difenoconazol pentru combaterea rapanului in pomicultura

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 057PC/ 29.09.2014

Ce este Difenzone 25 EC si pentru ce se foloseste?

Difenzone 25 EC este un fungicid sistemic triazolic cu actiune protectiva, preventiva si curativa. Dupa aplicare este preluat rapid in planta prin frunze si transportat acropetal prin vasele lemnoase catre toate organele verzi. Difenoconazol interfereaza in procesul de biosinteza al ergosterolului si intrerupe functiile membranei celulare a ciupercii patogene.

Difenzone 25 EC aderă foarte bine pe frunze şi asigura o perioada de protectie de 10-14 zile, in functie de presiunea de infectie si conditiile meteorologice.

Cand si cum se aplica Difenzone 25 EC?

La mar se poate aplica de 4 ori intr-un sezon, la un interval de minimum 10-14 zile, in perioada formarii si cresterii fructelor (fazele fenologice cuprinse intre BBCH 71 si BBCH 79). Pentru evitarea crearii formelor rezistente se va alterna cu fungicide din alte grupe chimice, recomandate fiind fungicidele de contact.

Inainte de utilizarea oricarui amestec este recomandat sa se faca un test de compatibilitate. Este bine tolerat si nu produce fitotoxicitate culturii tratate, daca este aplicat conform instructiunilor de utilizare.

Difenzone 25 EC poate fi aplicat foliar cu toate echipamentele conventionale de pulverizat. Volumul de solutie utilizat este de 300 – 1000 L/ha. Tratamentele se aplica dimineata sau seara, pentru a se evita stropirea plantelor cand temperaurile sunt ridicate iar stomatele frunzelor inchise. Nu se recomanda a se folosi apa foarte rece precum si apa din diverse surse cu grad ridicat de poluare. Se va urmari ca dupa tratament sa nu existe semne de ploaie pe o perioada de minimul 4-6 ore, pentru ca produsul sa se poata transloca in planta. Nu se vor efectua tratamentele in preajma recoltarii sau in perioada recoltarii. Operatorii vor purta echipament corespunzator, iar produsul si ambalagjele vor fi gestionate conform cu reglemantarile in vigoare.

Unde se aplica Difenzone 25 EC?

Stadiul omologarilor produsului in Romania:

CULTURA DOZA Agentul patogen Timpul de pauza pana la recoltare

 

MAR

 

0,2 l/ha

 

Rapan  – Venturia inaequalis

21 zile

Download-uri: