midash-600-fs

Insecticid pe baza de imidaclprid pentru tratamentul semintelor

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr:2801/15.10.2008

Ce este Midash 600 FS si pentru ce se foloseste?

Este un insecticid sistemic din grupa produselor neonicotinoide, formulat special ca suspensie concentrata pentru tratarea semintei (FS). Dupa tratament produsul patrunde rapid în bob si de aici în plantele ce se formeaza, circuland acropetal, si se regaseste la nivelul partilor aeriene unde ataca daunatorii. Efectul se manifesta prin atacarea sistemul nervos, provocand paralizie si in final moartea insectelor. Are efect de combatere de lunga durata in seminte si in tinerele plantute. Produsul nu este fitotoxic la dozele recomandate.

Cand si cum se aplica Midash 600 FS ?

Se utilizeaza numai pentru tratarea semintelor destinate semanatului. Semintele se trateaza in timpul conditionarii si insacuirii sau inainte de a fi semanate. In timpul depozitarii, produsul nu afecteaza germinatia semintelor.

Midash 600 FS se aplica sub forma de tratament semiumed. La grau doza de 1 L se amesteca cu 6-7 l apa, apoi se trateaza o tona de samanta. La porumb produsul se poate utiliza nediluat sau in dilutie cu 1-2 L apa.

Daca semintele urmeaza a fi depozitate se va verifica umiditatea acestora astfel incat sa nu depaseasca parametri recomandati pentru depozitare pentru a se evita mucegairea sau incoltirea in sac.

Produsul trebuie aplicat cu utilaje bine calibrate, care sa asigure o acoperire uniforma pe toata suprafata semintelor. La prepararea solutiei, ambalajul cu Midash 600 FS se agita bine înainte de golirea în premixerul instalatiei.

Pentru cantitati mici de seminte, tratamentul se poate efectua si cu betoniera. In acest caz cantitatea de apa utilizata pentru o tona de seminte creste pana la 14-15 L. Dupa tratament semintele se tin la zvantat si apoi se insacuiesc.

Pentru tratarea semintelor de grau si impotriva bolilor (Tilletia spp., Ustilago spp., Fusarium spp., etc.), Midash 600 FS se poate amesteca si aplica impreuna cu fungicidul Sponsor 6 FS / Kripto Super 60 FS, in doza de 0,5 L/tona de samanta.

Produsul nu afecteaza energia germinativa si nici germinatia semintelor, nu este fitotoxic pentru plantule la dozele recomandate.

Se va evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii si pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie, nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun fara a se freca.

Stadiul omologarilor produsului in Romania:

Cultura Organism tinta Doza
Grau Gandacul ghebos (Zabrus tenebrioides) 1 l/t

Download-uri: