Adjuvant organosiliconic pentru imbunatatirea calitatii tratamentelor foliare

Compozitie chimica: Polialkileneoxid modificat heptametiltrisiloxan

Ce este Velwet SL si pentru ce se foloseste?

Velwet SL este un adjuvant compus organosiliconic, din categoria agentilor de dispersie. Adaugat in solutia de stropit acesta creste absorbtia lichidului la nivelul stomatelor prin reducerea tensiunilor de suprafata a picaturilor. Astfel efectul tratamentului este mai rapid si mai mare. Produsele utilizate isi exprima efectul mai bine, chiar si in conditii de mediu si de cultura mai putin favorabile.

Velwet SL poate fi adaugat atat in solutii cu un singur produs cat si in cele in care s-au diluat mai multe produse. Este recomandat in special pentru culturile unde din cauza formei si pozitiei frunzelor sau a suprafetei acoperite cu pruina, solutia aluneca usor si cade pe sol. Mai mult produs pe plante va conduce la efect mai puternic si de durata, reducand totodata poluarea inutila a solului.

Pentru produsele de contact Velwet SL imbunatateste fixarea si durata de protectie iar pentru cele sistemice creste gradul de absorbtie si translocare prin penetrarea mai usoara a cuticulei.

Utilizarea produsului nu este conditionata de temperaturile scazute.

Velwet SL are si proprietati de umectare si dispersie asigurand o mai buna distributie a picaturii de solutie pe suprafata frunzei.

Unde si cum se aplica Velwet SL?

Doze recomandate: cu erbicide 0,025-0,05%; cu fungicide 0,025-0,1%; cu insecticide 0,05-0,1%; cu fertilizanti 0,1%.

Velwet SL este foarte eficient atunci cind tratamentele se fac cu masini de stropit performante, care pot aplica volume de solutie mici pe unitatea de suprafata, cum ar fi 100-200 l/ha la culturile de camp si 200-500 l/ha la vita de vie si pomi fructiferi.

Mod de aplicare: se umple rezorvorul masinii de stropit pana la jumatate cu apa apoi se porneste agitatorul. Se adauga cantitatea recomandata de adjuvant. Se adauga cantitatea recomandata de produs pentru protectia plantelor (erbicid, fungicid, insecticid) si se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului. Pe durata efectuarii tratamentului instalatia de agitat se mentine in functiune.