Insecticid biocid pentru tratamentul impotriva insectelor taratoare si zburatoare

Ce este ALFASECT?

Este un insecticid biocid lichid formulat ca suspensie concentrata (SC), de culoare alba, miscibil cu apa, cu miros slab aromatic.

Contine alfa-cipermetrin ca substanta activa, cu actiune de contact si ingestie, cu efect rapid de soc in combaterea insectelor zburatoare si târâtoare. Penetreaza relativ usor stratul de chitina al insectelor. Are si efect remanent.

Unde si pentru ce se foloseste?

ALFASECT se aplica prin pulverizare pe suprafete si combate gandaci de bucatarie (Blatella germanica), furnici (Lassius niger), muste (Musca domestica), tantari (Culex quinquefasciatus). Pentru prepararea solutiei de stropit se dilueaza 25 ml de produs in 5 litri de apa. Se utilizeaza 1 litru de solutie pentru 20 mp suprafata de tratat.
Se foloseste pentru tratamente in spatii exterioare si interioare, locuinte, cladiri industriale, spatii comerciale, institutii publice,spitale, depozite, ferme, etc.
In cazul in care insectele vin din exterior se pulverizeaza in benzi de 10 cm pe sub usi si ferestre.
Distributia solutiei se va face dupa caz, pe intreaga suprafata sau de-a lungul perimetrelor camerelor, in colturi unde de obicei se refugiaza insectele, in cuiburi, etc.
In spatiile permanent locuite tratamentul se aplica numai din loc in loc, in benzi sau in crapaturi.

Aplicarea se face rezidual, cu aparate si echipamente specifice aplicarii produselor biocide lichide, cum ar fi pompe de umar, pompe de spate, atomizoare, etc. Acestea vor asigura o pulverizare uniforma si de joasa presiune. Pe suprafetele curate aplicarea va fi mai eficienta, iar produsul va avea o perioada de combatere mai lunga.

Remanenta produsului mai depinde de natura suprafelelor tratate, temperatura, umiditate, frecventa curatirii suprafetelor tratate. Pentru tratamente cu actiune reziduala lunga pe suprafete insalubre sau cu absorbtie ridicata, doza s-ar putea sa nu fie suficienta.

ALFASECT prezinta o toxicitate foarte scazuta pentru mamifere la doza recomandata. Nu se va aplica pe alimente sau obiecte utilizate la prepararea hranei si pe suprafete utilizate la prepararea sau consumul alimentelor.

ALFASECT este biodegradabil, nu lasa urme vizibile pe suprafete curate, nu este inflamabil.

Nu corodeaza si este stabil la radiatia luminoasa si temperatura.
Solutia de lucru se prepara doar in cantitatea necesara pentru aplicarea imediata si se pulverizeaza cu echipament adecvat.

Download-uri: