Insecticid biocid pentru tratamentul rezidual al suprafetelor

Ce este DELTASECT si pentru ce se foloseste?

Contine in substanta activa: 25 g/l Deltametrin
Este un insecticid biocid lichid formulat ca suspensie concentrata (SC), de culoare alba, miscibil cu apa, cu miros slab caracteristic.
Nu corodeaza si este stabil la radiatia luminoasa si temperatura.
Este un produs de contact si ingestie, cu actiune rapida de soc in combaterea insectelor zburatoare si târâtoare. Penetreaza relativ usor stratul de chitina al insectelor. Are caracter remanent. In spatii interioare produsul are o remanenta in combtere de pana la 8 – 10 saptamani.

Locurile de utilizare

DELTASECT se recomanda a fi utilizat in spatii interioare, locuinte, cladiri industriale, spatii comerciale, institutii publice, depozite, ferme, etc.

Recomandari de utilizare

DELTASECT se aplica prin pulverizare pe suprafete.
Pentru combaterea insectelor zburatoare (muste, tantari) se prepara solutie cu apa in concentratie de 1%. Se aplica 5 l solutie de lucru pe100 mp.
Pentru combaterea insectelor taratoare (gandaci de bucatarie, furnici) se prepara solutie cu apa in concentratie de 1%. Se aplica 5 l solutie de lucru pe100 mp.
Distributia solutiei se va face dupa caz, pe intreaga suprafata sau de-a lungul perimetrelor camerelor, in colturi unde de obicei se refugiaza insectele, in cuiburi, etc.
Aplcarea se face rezidual, cu aparate si echipamente specifice aplcarii produsleor biocide lichide, cum ar fi pompe de umar, pompe de spate, atomizoare, etc. Acestea vor asigura o pulverizare uniforma si de joasa presiune. Pe suprafetele curate aplicarea va fi mai eficienta, iar produsul va avea o perioada de combatere mai lunga.

Remanenta produsului mai depinde de natura suprafelelor tratate, temperatura, umiditate, frecventa curatirii suprafetelor tratate,

Peststop prezinta o toxicitate foarte scazuta pentru mamifere la doza recomandata. Nu se va aplica pe alimente sau obiecte utilizate la prepararea hranei si pe suprafete utilizate la prepararea sau consumul alimentelor.

Peststop este biodegradabil, nu lasa urme vizibile pe suprafete curate, nu este inflamabil.

Solutia preparata se foloseste in intregime cursul aceleasi zile. Se recomanda agitarea si omogenizarea produsului inainte de utilizare.

Masuri de precautie si avertizare

Citiți intotdeauna şi respectați intocmai informațiile din fişa cu date de securitate a produsului inainte de manipulare şi utilizare.
Manipularea produsului se va vace de catre persoane echipate adecvat: masca de protectie a fetei, manusi de cauciuc si` salopeta.
Dupa incetarea lucruilui sau inainte de a manca, a bea sau a fuma se spala mâinile.

Masuri de prim-ajutor

Contactul cu pielea: inlaturati imbracamintea si incaltamintea contaminata. Spălati imediat cu multă apă si săpun.Apelati la asistentă medicală, daca apar afectiuni pe piele.
Contactul cu ochii:clătiti imediat cu multă apă pe sub pleoape, tinând ochii deschisi, cel putin 15 minute. Solicitati asistentă medicală, dacă iritatia se amplifică si persistă.
In caz de ingestie:clătiti gura si beti apă cu înghitituri mici. Nu induceti voma. Nu consumati nici un fel de aliment sau bautura. Solicitati imediat asistenă medicală si arătati medicului eticheta sau containerul produsului.
In caz de inhalare: scoateti persoana la aer curat. Mentineti calmul pacientului si temperatura corpului.Dacă simptomele persistă, solicitati asistentă medicală.
Antidot: Nu exista antidot, se recomanda tratament simptomatic.

Telefon de urgenta:

021/318 36 06 sau 021 318 36 20/interior 235 (Luni-Vineri, 8:00-15:00);
Institutul National de Sanatate Publica; Strada Dr. Leonte Anastasievici nr.1-3; 050463 Bucuresti

Download-uri: