Insecticid biocid pentru tratamentul rezidual al suprafetelor

Ce este IMIDASECT ANTS si pentru ce se foloseste?

Este in insecticid biocid nicotinoid, care contine ca substanta activa 0,1 g/kg Imidacloprid.
Este conditionat sub forma de gel (GEL) de culoare alba si este folosit ca momeala pentru combaterea furnicilor. Actionteaza sistemic asupra receptorilor acetilcolinei din membrana postsinaptica a neuronilor. Insectele paralizeaza si mor.
Nu corodeaza si este stabil la radiatia luminoasa si temperatura.

Locurile de utilizare:

IMIDASECT ANTS se recomanda a fi utilizat in spatii interioare si exterioare, gradini si spatii urbane verzi, locuinte si alte incinte civile.

Recomandari de utilizare:

Combate speciile de furnici cel mai frecvent intalnite printre care : Linepithema humile, Monomorium pharaonis, Tapinoma melacefalum, Lasius niger, Lasius flavus, Lasius brunneus, Camponotus pennsylvanicus, etc.
IMIDASECT ANTS se recomanda a fi utilizat in spatii inchise si deschise, gradini si spatii urbane verzi, locuinte si alte incinte civile.
Pentru combaterea furnicilor se aplica 1-2 picaturi pe metru linear, in diametru de aproximativ 1 cm (0,2 grame/picatura).
Pentru exterior se poate aplica si o picatura direct la intrarea in tunelele sau musuroaiele furnicilor sau pe traseul lor de acces. De asemenea se poate administra sub forma de linii subtiri.
Pentru o combatere eficienta se vor folosi suficiente puncte de plasare a picaturilor. Acestea vor varia in functie de gradul de infestare si se vor completa daca trebuie, pana cand focarele de furnici sunt epuizate.
Se recomanda a se aplica pe suprafete neporoase acolo unde s-au observat furnici, in zone unde nu se vor indeparta prin curatenie sau alte forme de contact. Se vor indeparta pe cat posibil sursele de hrana pentru furnici.
Datorita atractantului, in scurt timp dupa aplicare se vor strange din ce in ce mai multe furnici. Efectul asupra populatiilor de furnici se poate observa dupa o saptamana si epuiza dupa doua saptamani.
In caz de continua reinfestare durata combaterii poate fi mai lunga.
Imidasect Ants actionteaza asupra receptorilor acetilcolinei din membrana postsinaptica. Furnicile nu mor imediat ci dupa cateva ore, timp in care pot cara si transfera hrana (momeala) care alte exemplare cum ar fi alte lucratoare, larve, regina, etc.
Nu se va aplica pe alimente sau obiecte utilizate la prepararea hranei si pe suprafete utilizate la prepararea sau consumul alimentelor. Nu se aplica in amestec cu alt produs.

Masuri de precautie si avertizare:
Citiți intotdeauna şi respectați intocmai informațiile din fişa cu date de securitate a produsului inainte de manipulare şi utilizare.
Manipularea produsului se va vace de catre persoane echipate cu manusi de cauciuc.
Dupa incetarea lucruilui sau inainte de a manca, a bea sau a fuma se spala mâinile.

Masuri de prim-ajutor:

Informatii generale: Scoateti persoana afectată din zona de pericol. Daca victima da semne de pierdere a cunostintei, asezati-o si transportati-o într-o pozitie stabilă, culcată pe o parte. Scoateti-i hainele contaminate imediat si eliminati-le în conditii de siguranta.
Contactul cu pielea : Spălati imediat cu multă apă si săpun.Apelati la asistentă medicală, daca apar afectiuni pe piele.
Contactul cu ochii : În cazul contactului cu ochii, clătiti imediat cu multă apă. Solicitati interventia medicului daca apare iritatie.
In caz de ingestie : Nu induceti voma. Clatiti gura cu apa. Solicitati interventia imediata a medicului.
Tratament: Tratamentul trebuie să fie simptomatic. Monitorizarea respiratiei si a functiilor cardiace. Spălături gastrice, în in caz de inghitire a produsului, in primele 2 ore. Administrati cărbune medical si sulfat de sodiu

Telefon de urgenta:
021/318 36 06 sau 021 318 36 20/interior 235 (Luni-Vineri, 8:00-15:00);
Institutul National de Sanatate Publica; Strada Dr. Leonte Anastasievici nr.1-3; 050463 Bucuresti

Download-uri: