Insecticid biocid pentru tratamentul rezidual al suprafetelor

Ce este SOFAST si pentru ce se foloseste?

Este in insecticid biocid nicotinoid, care contine ca substanta activa 5,0 g / kg Imidacloprid.
Este conditionat sub forma de granule (GR) de culoare galbuie si este folosit ca momeala pentru combaterea mustelor. Actionteaza asupra receptorilor acetilcolinei din membrana postsinaptica a neuronilor. Insectele paralizeaza si mor.

Locurile de utilizare:

SOFAST se recomanda a fi utilizat in spatii interioare si exterioare, ferme zootehnice, gradini si spatii urbane verzi, locuinte si alte incinte civile

Recomandari de utilizare:

SOFAST combate speciile de muste cel mai frecvent intalnite printre care : Musca domestica si Musca autumnalis.
Este formulat pe baza de granule de zahar si un atractant pentru insecte zburatare si feromoni sexuali. Prin modul de conditionare produsul prezinta o eficacitate excelenta impotriva mustelor. Produsul contine si un agent amar care il face neplacut la gust si reduce astfel riscul de ingestie de catre copii
Doza recomandata este de 200 grame pentru 100 metri patrati.
Se poate aplica in doua moduri:

  • Prin imprastiere ca granule, 200 g pentru 100 mp, pe suprafete uscate unde de obicei se aduna muste si unde nu au acces animalele
  • Solutie in apa sub forma de pasta pentru aplicare cu pensula, in locuri frecventate de insecte. Se pot confectiona capcane prin pensularea cu solutie a unor placi de lemn sau de carton si amplasarea acestora prin atarnare in locuri infestete de insecte. Pentru prepararea pastei se amesteca 200 g de Sofast cu 150 ml de apa calda, pentru a proteja o suprafata de 100 mp. Dupa 15 minute pasta poate fi aplicata cu pensula sau cu roller-ul pe suprafata de tratat. Suprafata efectiv tratata este de 1 mp distribuita uniform in cadrul celor 100 mp. Durata de actiune este de minimum 6 saptamani, dupa care se recomanda un tratament cu un produs cu mod de actiune diferit.

Nu se va aplica pe alimente sau obiecte utilizate la prepararea hranei si pe suprafete utilizate la prepararea sau consumul alimentelor.

 Masuri de precautie si avertizare:

Citiți intotdeauna şi respectați intocmai informațiile din fişa cu date de securitate a produsului inainte de manipulare şi utilizare.
Manipularea produsului se va vace de catre persoane echipate cu manusi de cauciuc.
Dupa incetarea lucruilui sau inainte de a manca, a bea sau a fuma se spala mâinile.

Masuri de prim-ajutor:

Informatii generale: Scoateti persoana afectată din zona de pericol. Daca victima da semne de pierdere a cunostintei, asezati-o si transportati-o într-o pozitie stabilă, culcată pe o parte. Scoateti-i hainele contaminate imediat si eliminati-le în conditii de siguranta.
Contactul cu pielea : Spălati imediat cu multă apă si săpun.Apelati la asistentă medicală, daca apar afectiuni pe piele.
Contactul cu ochii : În cazul contactului cu ochii, clătiti imediat cu multă apă. Solicitati interventia medicului daca apare iritatie.
In caz de ingestie : Nu induceti voma. Clatiti gura cu apa. Solicitati interventia imediata a medicului.
Tratament: Tratamentul trebuie să fie simptomatic. Monitorizarea respiratiei si a functiilor cardiace. Spălături gastrice, în in caz de inghitire a produsului, in primele 2 ore. Administrati cărbune medical si sulfat de sodiu

Telefon de urgenta:

021/318 36 06 sau 021 318 36 20/interior 235 (Luni-Vineri, 8:00-15:00);
Institutul National de Sanatate Publica; Strada Dr. Leonte Anastasievici nr.1-3; 050463 Bucuresti

Download-uri: