Insecticid biocid pentru tratamentul rezidual al suprafetelor

Ce este SOMI si pentru ce se foloseste?

Este un insecticid biocid sub forma de pulbere (DP), de culoare alba, cu miros slab caracteristic.
Este un produs de contact si ingestie, cu actiune rapida de soc in combaterea insectelor târâtoare mai frecvent intalnite: gandaci de bucatarie, furnici, purici, plosnite, acarieni, molii, capuse, omizi, urechelnite. Penetreaza relativ usor stratul de chitina al insectelor. In spatii interioare produsul aplicat poate actiona efficient peste 6 luni.

Locurile de utilizare

SOMI se recomanda a fi utilizat in spatii interioare si exterioare, locuinte, cladiri industriale, spatii comerciale, institutii publice, depozite, ferme, etc.

Recomandari de utilizare

SOMI se aplica prin prafuire in strat subtire in zonele unde se adapostesc insectele sau pe caile de acces ale acestora. Se adreseaza atat utilizatorilor profesionali cat populatiei.
Pentru combaterea furnicilor se aplica 10-20 grame de produs pe musuroi sau cuib. Furnicile care intra in contact cu produsul mor in maximum 10 minute.
Cand nu exista acces la musutoi sau ciub, produsul se va aplica pe suprafata frecventata de furnici in doza de 20 – 30 grame / mp. Aplicarea se repeta saptamanal, daca apar noi infestari.
Pentru combaterea gandacilor de bucatarie, acarienilor, puricilor, plosnitelor, etc. insecticidul Somi se aplica in doza de 20 – 30 grame / mp.

Nu se aplica cu mijloace avio. Se va evita dispersia in aer. Nu se amesteca cu alte produse chimice. Tratamentele nu se executa in prezenta oamenilor sau a animalelor in spatiul de tratat. Se va evita contactul cu suprafata tratata.

SOMI prezinta o toxicitate foarte scazuta pentru mamifere la doza recomandata. Nu se va aplica pe alimente sau obiecte utilizate la prepararea hranei si pe suprafete utilizate la prepararea sau consumul alimentelor.

Somi este biodegradabil si nu este inflamabil.

Masuri de precautie si avertizare
Citiți intotdeauna şi respectați intocmai informațiile din fişa cu date de securitate a produsului inainte de manipulare şi utilizare.
Manipularea produsului se va vace de catre persoane echipate adecvat: masca de protectie a fetei, manusi de cauciuc si` salopeta.
Dupa incetarea lucruilui sau inainte de a manca, a bea sau a fuma se spala mainile.

Download-uri: