diqua-200-slDesicant si erbicid pe baza de diquat utilizat pentru culturile agricole

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 100PC / 21.01.2015

Ce este DIQUA 200 SL si pentru ce se foloseste?

Este un produs cu actiune erbicida si de uscare a partilor verzi ale plantelor (desicant). Dupa aplicare se absoarbe rapid in partile verzi atinse de solutie. Nu migreaza catre organele netratate. Nu actioneaza asupra partilor lemnoase ale plantelor. Se poate utiliza atat pe vreme umeda cat si dupa perioade de seceta. Actiunea sa nu depinde de temperatura.

Cand si cum se aplica DIQUA 200 SL?

Se aplica o singura data pe sezon, in prezenta vegetatiei ce urmeaza a fi uscata. Utilizat ca desicant produsul va produce atat uscarea partilor vegetative ale plantelor de cultura, cat si a buruienilor in vegetatie. In cazul cand se urmareste doar combaterea buruienilor, se va evita aplicarea produsului pe plantele de cultura, deoarece DIQUA este neselectiv. Pentru combaterea lastarilor lacomi la vita de vie (plivitul chimic) sau a drajonilor la pomi, produsul se va aplica doar pe partile vegetative ce urmeaza a fi uscate.

Se folosesc masini de aplicat erbicide, cu pulverizare fina si uniforma. Se utilizeaza apa curata, intrucat in amestec cu apa foarte incarcata sau tulbure, se poate dezactiva.

Se va avea in vedere ca partile din plante care nu trebuie uscate de diquat, sa fie bine maturate si lignificate. Aplicarea se face pe vreme linistita, fara vant, pentru a se evita formarea derivei.

La cartof se aplica cu o luna inainte de recoltare.

Stadiul omologarilor produsului in Romania

 Cultura Domeniu de utilizare Doza de utilizare (l/ha)
Cartof Desicant 3,3 – 5
 Lucerna, porumb, grau, culturi pentru fibra (culturi semincere) Desicant 1,6 – 3,3
Orez pentru samanta Desicant 1,2 – 1,6
Vita de vie Erbicid neselectiv 3,3 – 5
Pomi fructiferi Erbicid neselectiv 3,3 – 5
Culturi legumicole Erbicid neselectiv 2 – 4
Sparanghel Erbicid neselectiv 2 – 4
Plante ornamentale Erbicid neselectiv 2 – 4
Lucerna Erbicid neselectiv 2,5 – 3
Porumb Erbicid neselectiv 3,3 – 5

Se utilizeaza cu un volum de apa cuprins intre 200- 800 l/ha.
DIQUA 200 SL nu impune restrictii privind alegerea culturii urmatoare. Este total dezactivat in contact cu solul si nu lasa reziduuri.

Download-uri: