Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor monocotiledonate

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr.: 2609/ 14.12.2005

Ce este Boreal 4 SC si pentru ce se foloseste?

Erbicid graminicid selectiv pe baza de nicosulfuron, pentru porumb folosit pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene precum si a unor dicotiledonate.

Dupa aplicare este absorbit de buruieni prin frunze si partial prin radacini.

Nu este influentat de ploile ce survin la 4 ore dupa aplicare si nu are efect remanent pentru cultura urmatoare.

Buruienile combatute:Costrei din rizomi si din seminte (Sorghum halepense); Pir (Agropyron repens); Iarba barboasa (Echinochloa crus-galli) –inainte de infratit; mohor (Setaria viridis); Meisor (Digitaria sanguinalis).

Buruieni combatute partial: Stir (Amaranthus retroflexus); loboda salbatica (Chenopodium album); Zarna (Solanum nigrum); Iarba rosie (Polygonum persicaria); Ciumafaia (Datura stramonium); Turita (Gallium aparine); Rocoina (Stellaria media); Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris); Ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum); Mustar salbatic (Sinapis arvensis)

Cand si cum se aplica Boreal 4 SC?

Combate numai buruienile rasarite. Nu se recomanda aplicarea produsului atunci cand cultura de porumb este slab dezvoltata sau trece printr-o perioada de stres. Combaterea se poate face printr-o singura aplicare sau prin doua.

O singura aplicare cu 0,8 l/ha se va face atunci cand se urmareste combaterea numai a buruienilor monocotiledonate anuale. Acestea sa fie in stadiul de 2-4 frunze (inainte de infratire).

Cand se doreste combaterea costreiului din rizomi si a altor buruieni graminee perene, doza utilizata va fi de 1-1,5 l/ha.

Doua aplicari: prima cu 1,0 l/ha inaintea fazei de infratire a gramineelor, iar a doua cu 0,5 l/ha la reinfestare, dupa 2-3 saptamani.

Este de preferat ca la aplicarea erbicidului, cultura de porumb sa nu depaseasca stadiul de 4-6 frunze.

Cantitatea de apa utilizata pentru un hectar poate fi cuprinsa intre 200 – 400 l in functie de performantele masinii de tratat. Produsul se poate aplica si in amestec cu un erbicid pentru combaterea buruienilor dicotiledonate in vegetatie.

Stadiul omologarilor in Romania:

Cultura Buruienile combatute Doza Momentul aplicarii
PORUMB Buruieni monocotiledonate anuale 0,8 l/ha Postemergent
BBCH 12-18
Buruieni monocotiledonate perene inclusiv costrei din rizomi 1,0- 1,5 l/ha
COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu alte produse de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII:

Produsul Boreal 4 SC este selectiv pentru culturile la care este omologat. De asemenea nu prezinta restrictii privind cultura urmatoare.

Download-uri: