Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonat.

Caracteristicile produsului – Proprietati si mod de actiune

CLAP 300 SL este un erbicid selectiv pe baza de clopiralid, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate anuale si perene in special cele din familiile Asteraceae, Fabaceae, Solanaceae, Polygonaceae si Violaceae. Efectul este scazut asupra buruienilor din familia Brassicaceae.

CLAP 300 SL se aplica in timpul vegetatiei, cand buruienile sunt mici, in faza de creseri active. Produsul este preluat prin frunze si translocat in planta la nivelul radacinilor, rizomilor sau stolonilor.

CLAP 300 SL este un erbicid sub forma de concentrat emulsionabil, de culoare galben deschis, cu miros caracteristic. Nu este inflamabil, nu este exploziv, nu oxideaza.

O parte din buruienile combatute de erbicidul Clap 300 SL:

Susceptibile: Anthemis arvensis– 4 frunze, Cardaria draba– 4 frunze, Centaurea cyanus – 4 frunze, Cirsium arvense – 10-20 cm inaltime inainte de imbobocite, Veronica persica – inceput inflorire, Viola lanceolata – alungirea tulpinii, Glebionis segetum – 2 frunze, Senecio vulgaris – 6 frunze, Matricaria discoidea – 4 frunze, Tripleurospermum inodorum – 4 frunze, Matricaria chamomilla – 4 frunze, Sonchus oleraceus – 2 frunze, Solanum spp.- 2 frunze,

Moderat susceptibile: Fallopia convolvulus – 1 frunza, Geranium pusillum – 7 frunze

Moderat rezistente: Persicaria lapathifolia – 1 frunza, Persicaria maculosa – 1 frunza.

Domeniu de utilizare

CULTURA DOZA Agentul de daunare Momentul aplicarii
Rapita de toamna 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, cand buruienile sunt mici (BBCH 12-51)
Porumb 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, de la 2 la 11 frunze ale porumbului (BBCH 12-21)
Grâu de toamnă, orz de toamnă, 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, de la infratire pana la frunza stindard (BBCH 20-39)
Ovăz de toamnă, secară 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, de la infratire pana la frunza stindard (BBCH 20-39)
Triticale 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, de la infratire pana la frunza stindard (BBCH 20-39)
Orz de primăvară 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, de la 2 frunze la al doilea internod (BBCH 12-32)
Sfeclă de zahăr 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, stadiul 8-9 frunze al culturii (BBCH 18-19)
Sfeclă furajeră 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, stadiul 8-9 frunze al culturii (BBCH 18-19)
Nap 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, stadiul de 2-4 frunze al culturii (BBCH 12-14)
Ridiche alba si ridiche neagra 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, stadiul de 2-4 frunze al culturii (BBCH 12-14)
Mustar 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, stadiul de 2-4 frunze al culturii (BBCH 12-14)
Camelina 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent (BBCH 12-32)
Crin 0,4  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, primăvara la înălțimea plantelor de 10-15 cm
Narcisa 0,3  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent, la 7 zile de la recoltarea florilor primăvara
Salcie 0,5  L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent,primavara inainte de inmugurt

 

Instructiuni de utilizare
CLAP 300 SL se aplica o singura data pe sezon, in postemergenta, cand buruienile sunt mici. Nu este recomandat sa se aplice daca plantele sunt ude sau se estimeaza ploaie in urmatoarele 6 ore. Efectul produsului poate fi afectat si de seceta, frig, deficiente nutritive ale plantelor. Nu se aplica pe timp de vant, se va evita deriva catre culturi sensibile cum ar fi cartoful de samanta.

Daca resturile vegetale ramase in camp nu s-au descompus in totalitate, se va evita semanatul unor culturi cum ar fi: mazare, fasole, alte leguminoase, morcov si alte umbelifere, cartof, salata si alte composite.

Daca urmeaza sa se semene o cultura sensibila la clopiralid in primavara, se va urmari ca produsul sa nu fi fost aplicat in anul precedent dupa luna iulie.

Compatibilitate: produsul este compatibil cu alte produse de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

Selectivitate/toleranta culturii:
Prin modul de aplicare si proprietatile de degradare rapida a clopiralidului, nu ar trebui sa existe impact asupra culturilor urmatoare. In plus nu s-a observat efect fitotoxic chiar si la aplicarea dozei duble fata de cea recomandata.

Utilizări specifice: Produsul este destinat utilizatorilor profesionali pentru protejarea culturilor agricole impotriva buruienilor.

Download-uri: