Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonat.

Caracteristicile produsului – Proprietati si mod de actiune

Mod de acțiune: CLAP FORTE este un erbicid selectiv, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate anuale și perene, în special cele din familiile Asteraceae, Fabaceae, Solanaceae, Polygonaceae și Violaceae. Efectul este scăzut asupra buruienilor din familia Brassicaceae. Se aplică în timpul vegetației, când buruienile sunt mici, în faza de creșteri active. Produsul este preluat prin frunze și translocat prin plantă la nivelul rădăcinilor, rizomilor sau al stolonilor.

Acțiunea asupra buruienilor:

Specii sensibile: Anthemis arvensis– 4 frunze, Cardaria draba– 4 frunze, Centaurea cyanus – 4 frunze, Cirsium arvense – 10-20 cm, Veronica persica – început înflorire, Viola lanceolata – alungirea tulpinii, Glebionis segetum – 2 frunze, Senecio vulgaris – 6 frunze, Matricaria spp. – 4 frunze, Tripleurospermum inodorum– 4 frunze, Sonchus oleraceus – 2 frunze, Solanum spp.- 2 frunze, Stellaria media. 

Specii moderat sensibile: Polygonum convolvulus– 1 frunză, Geranium pusillum – 7 frunze        

Specii moderat rezistente: Polygonum lapathifolium, Poligonum persicaria– 1 frunză.

Buruieni rezistente: specii monocotiledonate, specii din familia Brassicacee.

Cultura Doza (litri/ha) Agentul de dăunare Momentul aplicării
Rapiță de toamnă 0,167 kg/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent (BBCH 29-51)
Rapiță de primăvară 0,167 kg/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent (BBCH 18-51)

Instrucțiuni de utilizare

Se aplică o singură dată pe sezon (primăvara), în postemergență până la apariția butonilor florali ai rapiței. Buruienile trebuie să fie mici, în primele stadii de creștere. 

Nu este recomandat să se aplice dacă plantele sunt ude sau ploaia urmează să survină în urmatoarele 2 ore, dacă temperatura aerului este sub 12 °C sau peste 25 ºC. Efectul produsului poate fi afectat și de secetă, frig, deficiențe nutritive ale plantelor. Nu se  aplică pe timp de vânt, se va evita deriva către culturi sensibile, cum ar fi cartoful de sămânță.

Dacă resturile vegetale rămase în câmp nu s-au descompus în totalitate, se va evita semănatul unor culturi cum ar fi: mazăre, fasole, alte leguminoase, morcov și alte umbelifere, cartof, salată și alte compozite.

În cazul unei culturi compromise, terenul se ară la mininimum 15 cm adâncime și se poate semăna cu rapiță sau porumb.

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu alte produse de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANȚA CULTURII:

Prin modul de aplicare și proprietățile de degradare rapidă a clopiralidului, nu ar trebui să existe impact asupra culturilor următoare. În plus nu s-a observat efect fitotoxic chiar și la aplicarea dozei duble față de cea recomandată.

Utilizări specifice: Produsul este destinat utilizatorilor profesionali pentru protejarea culturilor agricole impotriva buruienilor.

 

Download-uri: