Omologat în România cu certificat de omologare nr: 713PC/09.09.2021 

Erbicid utilizat împotriva buruienilor dicotiledonate și a unor monocotiledonate

 

Ce este CZAR 36 CS si pentru ce se foloseste?

CZAR 36 CS este un erbicid cu actiune sistemica, utilizat in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si unele monocotiledonate anuale.

 

Mod de acțiune:  CZAR 36 CS Acționează prin inhibarea fotosintezei buruienilor tinta, provocând simptome de decolorare. In lipsa pigmentilor colrofilieni, buruienile susceptibile nu mai rasar ori cele rasarite se usuca in timp scurt. Avand formularea de capsule in suspensie, degajarea substantei active se face treptat, prelungind perioada de combatere a erbicidului, asigurand totodata si o protectie mai mare fata de mediu.

 

Cand si cum se aplica CZAR 36 CS?

Momentul optim de aplicare este atunci cand buruienile se afla intr-un stadiu cat mai mic de dezvoltare. Se aplica un singur tratament in preemergenta. Volumul de apa recomandat este de 300 – 400 l/ha. O condiție prealabilă pentru eficacitatea produsului este umiditatea suficientă a solului, erbicidul trebuie activat, de exemplu, prin precipitații. Atunci când se aplică pe soluri nisipoase, în special cu un conținut de humus sub 1%, sau daca dupa aplicare survin ploi abundente, pot aparea unele fitotoxicitati care sunt de obicei trecătoare, fără a afecta in final productia.

 

DOMENIUL DE UTILIZARE

Cultura Organismul dăunător Doza Perioada de aplicare
Rapita Buruieni dicotiledonate anuale, Iarba gastii (Eleusine indica) 0,25 l/ha Dupa semanat, in maxim 3 zile
Cartof Buruieni dicotiledonate anuale, Iarba gastii (Eleusine indica) 0,25 l/ha Dupa bilonare
Mazare Buruieni dicotiledonate anuale, Iarba gastii (Eleusine indica) 0,25 l/ha Dupa semanat, in maxim 3 zile
Mac Buruieni dicotiledonate anuale, Iarba gastii (Eleusine indica) 0,25 l/ha Dupa semanat, in maxim 3 zile

 

Printre buruienile foarte sensibile se numara: Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Rocoina (Stellaria media), Spanac sălbatic (Chenopodium album), Urzică moartă roșie (Lamium purpureum), Pătrunjel-câinesc (Aethusa cynapium), Turita (Galium aparine), Grasita (Portulaca oleracace), Doritoarea (Veronica persica), Iarba gastii (Eleusine indica)

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.  

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Produsul este selectiv pentru culturile si dozele la care este autorizat. Înainte de semanatul sau plantatul culturii urmatoare, solul se mobilizeaza la o adancime de minim 15 cm.  

 

Download-uri: