Erbicid pentru combaterea buruienilor monocotiledonate

 

Omologat în România cu certificat de omologare nr: 626PC/30.06.2020

Substanța activă: Fluazifop-P-butil 125 g/l

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

DIPOL este un erbicid graminicid sistemic, utilizat post emergent pentru combaterea buruienile monocotiledonate din culturile agricole. Este selectiv pentru culturile cu frunză lată. După aplicare este absorbit rapid prin frunze și translocat în vârfurile de creștere ale rădăcinilor și rizomilor buruienilor, pe care le usucă. Primele semne apar la circa 48 de ore de la aplicare, când buruienile încetează să mai crească, apoi se înroșesc și în final se usucă, începând de la vârf către bază. Uscare devine evidentă la circa două săptămâni de la aplicare.  

 

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Organism țintă Doza Intervalul de pauză până la recoltare
Usturoi, ceapă, păstârnac, sparanghel, castraveți, morcov Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 25 zile
Bumbac Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 60 zile
Vinete Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 25 zile
Rapiță, floarea soarelui,  soia Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 84 zile
Culturi leguminoase Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 30 zile
Salată verde Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 25 zile
Plante ornamentale erbacee și lemnoase Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha
Cartof Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 50 zile
Sfeclă de zahăr Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 68 zile
Tutun Buruieni monocotiledonate anuale 1,25 l/ha 60 zile

 

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
DIPOL se aplică o singură dată pe sezon. Perioada optimă de aplicare este atunci când buruienile sunt în  creștere activă și au între 3 și 6 frunze (5 – 15 cm). La costrei produsul este eficace chiar și la înălțimea buruienii de 25 cm. Erbicidul combate numai buruienile răsărite la momentul aplicării si nu are efect rezidual pe sol asupra buruienilor ce urmeaza sa rasara.

TEHNICA DE APLICARE:

DIPOL poate fi aplicat cu echipamente convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Volumul de soluție utilizat este de 200 – 600 L/ha, în funcție de echipamentul de stropit. Pentru o eficacitate mărită, este recomandată folosirea produsului împreună cu un agent de umectare compatibil. În tratamentele efectuate la culturile lemnoase, evitați udarea frunzelor și a părților verzi ale plantelor. Se va aplica cu grijă în apropierea apelor, în așa fel încât produsul să nu ajungă să le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent și se va cunoaște lățimea de lucru a aplicatoarelor și se vor folosi duze pentru reducerea derivei cu 50%. După terminarea lucrului, mașinile vor fi golite și curățate în câmp, de resturi sau urme de produs. Nu se prepară mai multă soluție decât cea necesară. La prepararea soluției, se umple până la jumătate cu apă rezervorul mașinii și se pornește agitatorul. Se adaugă produsul de tratat și apoi se completează cu apă până la umplerea rezervorului.

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.  

 

SELECTIVITATE/TOLERANȚA CULTURII: Deoarece nu este selectiv pentru culturile cerealiere, se va avea în vedere protejarea acestora împotriva contactului direct sau a derivei (driftului). În astfel de situații se va evita aplicarea produsului pe timp de vânt.

În cazul unui eșec al culturii tratate, după arătură, se va aștepta un interval de 30 zile de la erbicidat până la înființarea următoarei culturi. Daca dupa o cultura erbicidata urmeaza culturi de cereale, se recomandă un interval de pauză de 3 luni de la aplicarea erbicidului.