Erbicid pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale

 

Omologat in Romania cu certificate de omologare nr: 735PC / 07.12.2021

Substanta activa: Clomazona 480 g/l

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

ENCLO 48 EC este un erbicid cu actiune sistemica, utilizat in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale. Acționează prin inhibarea fotosintezei buruienilor tinta, provocând simptome de decolorare. In lipsa pigmentilor colrofilieni, buruienile susceptibile nu mai rasar ori cele rasarite se usuca in timp scurt.

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Organismul dăunător Doza Perioada de aplicare
Rapita Buruieni dicotiledonate anuale si unele buruieni monocotiledonate anuale 0,248 l/ha Preemergent BBCH 00-09

 

Printre buruienile sensibile se numara: Hirușor (Poa annua) Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Rocoina (Stellaria media), Spanac sălbatic (Chenopodium album), Urzică moartă roșie (Lamium spp.), Turita (Galium aparine), Doritoarea (Veronica spp.), Iarba gastii (Eleusine indica), Zârnă (Solanum nigrum), Mac (Papaver rhoeas).

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

Momentul optim de aplicare este atunci cand buruienile se afla intr-un stadiu cat mai timpuriu de dezvoltare. Se aplica un singur tratament in preemergenta, la max 3-5 zile dupa semanat. Volumul de apa recomandat este de 200 – 400 l/ha. O condiție prealabilă pentru eficacitate maxima este umiditatea suficientă a solului care ajuta activarea produsului. Atunci când se aplică pe soluri nisipoase, în special cu un conținut de humus sub 1%, sau daca dupa aplicare survin ploi abundente, pot aparea unele fitotoxicitati care sunt de obicei trecătoare, fără a afecta in final productia.

TEHNICA DE APLICARE:

ENCLO 48 EC poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. La aplicare, se recomandă utilizarea unui tractor sau a unui pulverizator autopropulsat cu cabină, sistem de aer condiționat și filtrare a aerului – împotriva prafului și a aerosolilor. Erbicidati pe timp fără vânt și departe de alte persoane. Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs. Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului.

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.  

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Produsul este selectiv pentru culturile si dozele la care este autorizat