Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si a unor monocotiledonate din culturile de cereale păioase

Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr. 554PC/20.11.2019

Ce este FLASH 500 SC si pentru ce se foloseste?

FLASH 500 SC este un erbicid selectiv de contact, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate și a unor monocotiledonate, din culturile de cereale păioase. Modul de acțiune constă în albirea parților verzi ale buruienilor, prin inhibarea sintezei carotinoidului și încetarea procesului de fotosinteză. Vârful de creștere este afectat și buruienile nu mai cresc.

Printre buruienile dicotiledonate combătute se numără: samulastră de rapiță, Stellaria media, Veronica spp,  Viola spp, Geranium spp, Laminum spp, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium album, Matricaria, indora, Papaver rhoeas, Thlaspi arvense.

Cand si cum se aplica FLASH 500 SC?

La cerealele păioase, se va aplica o singură dată pe sezon, în preemergență sau în postemergență timpurie. Buruienile țintă pot fi încă nerăsărite sau răsărite și în primele faze de creștere. Se poate aplica atât preemergent ca erbicid pelicular rezidual, cât și în timpul vegetației. După culturile erbicidate pot urma în rotație, toamna, tot cereale păioase sau rapiță. În primăvara anului următor pot fi înființate culturi de cereale, rapiță, sfeclă și floarea soarelui.

DOMENIU DE UTILIZARE

     CULTURA AGENTUL DĂUNĂTOR DOZA DE UTILIZARE MOMENTUL APLICĂRII
Grâu,
Orz de toamnă
Buruieni dicotiledonate anuale și  iarba vantului (Apera spica-venti)  din monocotiledonate 0,28 L/ha

Preemergent (BBCH 00-09)

sau

Postemergent timpuriu până la începutul înfrățirii (BBCH 10-21)

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANȚA CULTURII: Pot apărea cazuri de ușoară fitotoxicitate temporară la culturile erbicidate. Nu se va utiliza la culturile afectate sau care vegetează slab.

Download-uri: