Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor graminee din culturile de cereale paioase

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr.: 485PC/14.03.2019

Ce este FLUENT 500 SC si pentru ce se foloseste?

Erbicid selectiv sistemic, din grupa oxiacetamidelor, destinat combaterii buruienilor monocotiledonate din culturile de cereale paioase. Actioneaza prin inhibarea diviziunii celulare si incetarea procesului de crestere al buruienilor

Cand si cum se aplica FLUENT 500 SC ?

Se poate aplica atat preemergent ca erbicid pelicular rezidual cat si in timpul vegetatiei, cand buruienile sunt mici.  La cerealele paioase, se foloseste o singura data pe sezon, postemergent timpuriu. Buruienile tinta trebuie sa fie in primele faze de crestere (BBCH buruieni max.13). Pentru o eficacitate maxima, solul trebuie sa aiba o umiditate optima.

Poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate. Volumul de solutie utilizat este de 200 -300 L/ha.

Buruieni combatute

Printre buruienile sensibile:Apera spica-venti, Juncus bufonius, Poa annua, Thlaspi  arvense.

Buruieni mediu sensibile: Alopecurus myosuroides, Brassica rapa, Vioala arvensis.

DOMENIU DE UTILIZARE

CULTURA DOZA Agentul de daunare Momentul aplicarii
Cereala paioase de toamna (Grau, Orz, Secara, Triticale) 0,4 L/ha Buruieni monocotiledonate anuale Postemergent (BBCH 10-16)

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Nu lasa reziduuri pentru cultura urmatoare. Nu impune restrictii privind cultura urmatoare.

Dupa recoltarea cerealelor erbicidate cu Fulent 500 SC, terenul se mobilizeaza la 25 cm si pot urma toamna, in rotatie, urmatoarele culturi: cereale paioase, rapita, fasole, varzoase si ceapa. Primavara pot urma culturi de cereale paioase, rapita, mazare, fasole, sfecla, cartof, morcov, varzoase, ceapa.

În cazul eșecului culturii, trebuie să treacă o perioadă de cel puțin 12 săptămâni după aratura, dupa care se pot infiinta culturi de: grâu, orz, rapiță, mazăre, fasole, sfeclă de zahăr, cartof, morcov, varzoase sau ceapă.

Download-uri: