Erbicid utilizat împotriva buruienilor dicotiledonate și a unor monocotiledonate

 

Ce este FLYER 5 SC si pentru ce se foloseste?
FLYER 5 SC conține florasulam, clasificat ca inhibitor al enzimei acetolactat sintetază (ALS), implicată în biosinteza aminoacizilor, care la rândul său inhibă creșterea și dezvoltarea buruienilor.

 

Mod de acțiune:  FLYER 5 SC  este preluat prin frunze și translocat rapid in alte părți ale plantei. Efectul acțiunii apare după câteva zile. Simptomele apar mai întâi pe vârfurile de creștere superioare ale plantei sub formă de necroză și cloroză. Frunzele superioare sunt ofilite, iar frunzele inferioare sunt afectate treptat. Cloroza sau înroșirea frunzelor sunt, de asemenea, vizibile. Creșterea este, de asemenea, mai lentă sau mai scăzută. Frunzele sunt complet uscate după 7-10 zile în condiții favorabile sau până la 6-8 săptămâni în condiții nefavorabile.

 

Cand si cum se aplica FLYER 5 SC  ?
Momentul optim de aplicare este atunci cand buruienile se afla intr-un stadiu cat mai mic de dezvoltare. Se aplica un singur tratament, iar volumul de apa recomandat este de 200 – 400 l/ha. Nu efectuați tratamente de întreținere a solului timp de 7 zile înainte și după tratament. Nu se aplica pe plante umede, bolnave sau deteriorate, în timpul secetei excesive, la temperaturi sub 40 C sau peste 250 C sau după înghețurile nocturne și înainte de înghețurile așteptate.

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Organismul dăunător Doza (litri/ha) Perioada de aplicare
Grâu de toamnă, orz de toamnă, secară de toamnă Buruieni dicotiledonate 0,1-0,15 l/ha De la aparitia celei de-a treia frunze pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 13-39)
Orz Buruieni dicotiledonate 0,1 l/ha De la aparitia celei de-a treia frunze pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 13-39)

Printre buruienile foarte sensibile se numara: Musetel (Matricaria chamomilla), Rocoina (Stellaria media), Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Mac de camp (Papaver rhoeas), Albăstrea (Cyanus segetum), Fumariţă (Fumaria schleicheri)
Printre buruienile sensibile se numara: Lipicioasă (Galium aparine), Muștar sălbatic (Sinapis arvensis), Pălămidă (Cirsium arvense), Urzica moarta (Lamium purpureum), Doritoare (Veronica hederifolia), Ciumafaie (Datura stramonium).

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.  

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Produsul este selectiv pentru culturile si dozele la care este autorizat. În cazul unei culturi compromise, se recomanda semanarea noii culturi dupa 30 zile de la arat.

 

Download-uri: