Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate la cereale

Omologat in Romania cu certificate de omologare nr: 714PC / 09.09.2021
Substanta activa: Florasulam 50 g/l

 

CARACTERISTICILE PRODUSULUI
FLYER 5 SC este un erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale. Conține florasulam, care actioneaza ca inhibitor al sintezei aminoacizilor. Rezultatul este oprirea diviziunii celulare si a proceselor metabolice care fac ca buruienile tinta sa se usuce. Dupa aplicare produsul este preluat prin frunze și translocat rapid in alte părți ale plantei. Simptomele apar după câteva zile, mai întâi pe vârfurile de creștere, sub formă de cloroză si necroză. Buruienile nu mai cresc si in conditii favorabile incep sa se usuce după aprox. 7-10 zile.

 

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Organismul dăunător Doza (litri/ha) Perioada de aplicare
Grâu de toamnă, orz de toamnă, secară de toamnă Buruieni dicotiledonate 0,1-0,15 l/ha De la aparitia celei de-a treia frunze pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 13-39)
Orz Buruieni dicotiledonate 0,1 l/ha De la aparitia celei de-a treia frunze pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 13-39)

Printre buruienile foarte sensibile se numara: Musetel (Matricaria chamomilla), Rocoina (Stellaria media), Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Mac de camp (Papaver rhoeas), Albăstrea (Cyanus segetum), Fumariţă (Fumaria schleicheri)
Printre buruienile sensibile se numara: Lipicioasă (Galium aparine), Muștar sălbatic (Sinapis arvensis), Pălămidă (Cirsium arvense), Urzica moarta (Lamium purpureum), Doritoare (Veronica hederifolia), Ciumafaie (Datura stramonium).

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
Se aplica o singura data pe ciclu de vegetatie. Combate numai buruienile rasarite iar momentul optim este atunci cand acestea se afla intr-un stadiu cat mai mic de dezvoltare. Se aplica un singur tratament, iar volumul de apa recomandat este de 200 – 400 l/ha. Nu efectuați lucrari de întreținere a solului timp de 7 zile înainte și după tratament. Nu se aplica pe plante umede, bolnave sau deteriorate, pe timp de seceta excesiva, cand sunt temperaturi sub 40 C sau peste 250 C, după înghețurile nocturne sau înainte de îngheț.

TEHNICA DE APLICARE:
FLYER 5 SC poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs. Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului.

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

Download-uri: