Erbicid pentru combaterea buruienilor monocotiledonate

Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr. 441PC/15.11.2018

Ce este FREQUENT si pentru ce se foloseste?

FREQUENT este un erbicid graminicid sistemic, utilizat pentru combaterea buruienile monocotiledonate anuale și perene răsărite. Este selectiv pentru culturile cu frunză lată. După aplicare este absorbit rapid prin frunze și translocat în vârfurile de creștere ale rădăcinilor și rizomilor, pe care le usucă. Primele semne apar la circa 48 de ore de la aplicare, când buruienile încetează să mai crească, apoi se înroșesc și în final se usucă începând de la vârf către bază. Uscarea devine evidentă cam la două săptamani de la aplicare, iar combaterea completă a buruienilor perene cam la 3-4 săptămâni.

Cand si cum se aplica FREQUENT?

FREQUENT se aplică o singură dată pe sezon, la rapita BBCH 11-59 iar la fasole si mazare BBCH 11-50. Perioada optimă de aplicare este atunci când buruienile sunt in creștere activă și au între 3 și 6 frunze (5–15 cm). La costrei se înregistrează eficacitate bună chiar și la înălțimea buruienii de 25 cm. Erbicidul combate numai buruienile răsărite la momentul aplicării. Produsul nu se absoarbe prin rădăcini, dacă a ajuns pe sol nu mai are efect asupra buruienilor. 

Intervalul de pauză de la ultima aplicare și până la recoltare și consum este de 90 zile la rapiță și 42 zile la fasole și mazăre. Timpul de așteptare de la tratament până la intrarea lucrătorilor în cultură este de minim 4 zile.

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Buruienile combătute Doza
Rapiță de toamnă Buruieni monocotiledonate anuale 2 l/ha
Rapiță de toamnă Buruieni monocotiledonate perene 3 l/ha

Fasole

Mazăre

Buruieni monocotiledonate anuale 2 l/ha

Fasole

Mazăre

Buruieni monocotiledonate perene 3 l/ha

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.  

SELECTIVITATE/TOLERANȚA CULTURII: Deoarece nu este selectiv pentru culturile cerealiere, se va avea în vedere protejarea acestora împotriva contactului direct sau a derivei (driftului). În astfel de situații se va evita aplicarea produsului pe timp de vânt.

Erbicidul FREQUENT nu solicită timp de așteptare de la recoltarea culturii tratate până la înființarea urmatoarei culturii. În cazul unui eșec al culturii tratate, după arătură, se va aștepta un interval de 30 zile de la erbicidat până la înființarea următoarei culturi. Lipsa de remanență pe sol face ca erbicidul să nu solicite un interval de pauză până la înființarea culturii următoare.

Download-uri: