Erbicid pelicular pentru combaterea buruienilor din culturile de porumb

 

Omologat în România cu certificat de omologare nr: 575PC/20.11.2019

 

Substanța activă: S-Metolaclor 960 g/L

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

METEOR este un erbicid selectiv destinat combaterii majorității buruienilor monocotiledonate și a unor buruieni dicotiledonate din culturile de porumb. Se absoarbe atât prin părțile verzi ale plantelor, cât și prin rădăcini și se translocă acropetal în vârfurile de creștere.  

DOMENIU DE UTILIZARE

     CULTURA

 

AGENTUL DĂUNĂTOR DOZA DE UTILIZARE
Porumb Buruienile monocotiledonate și unele dicotiledonate  1,3 L/ha

 

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE:
Se aplică preemergent sau postemergent timpuriu – în primele faze de vegetație ale porumbului (BBCH 00-07). Postemergent se poate aplica după răsărirea culturii când plantele sunt încă mici (BBCH 10-14). Buruienile trebuie să fie nerăsărite sau în curs de răsărire, în primele stadii de dezvoltare. Solul trebuie să fie bine mărunțit, iar aplicarea uniformă. Umiditatea solului favorizează formarea peliculei și implicit absorbția și eficacitatea erbicidului. Se va evita erbicidarea atunci când cultura este sub stress (secetă, ploaie, grindină etc.).

 

TEHNICA DE APLICARE:

METEOR poate fi aplicat cu echipamente convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Volumul de soluție utilizat este de 200 – 400 L/ha. Cantitatea mai mică se folosește atunci când buruienile sunt mici și infestarea scăzută.

După terminarea lucrului, mașinile vor fi golite și curățate în câmp, de resturi sau urme de produs.

Nu se prepară mai multă soluție decât cea necesară. La prepararea soluției, se umple rezervorul mașinii până la jumătate cu apă și se pornește agitatorul. Se adaugă produsul de tratat și apoi se completează cu apă până la umplere.

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu alte produse de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.