Erbicid sulfonilureic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate

Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr. 526PC/12.07.2019 

Ce este RIM 25 WG si pentru ce se foloseste?

RIM 25 WG este un erbicid selectiv, destinat combaterii buruienilor monocotiledonate anuale și perene, cat și a unor dicotiledonate. Se aplică în timpul vegetației. Buruienile tinta trebuie sa fie rasarite, in faze tinere si in perioada de creșteri active. Produsul este preluat prin frunze și rădăcini și translocat la nivelul meristemelor de creștere.

Principalele buruieni monocotiledonate combătute: Agropyron repens, Echinochloa crus-galli, Poa annua, Sorghum halepense, etc.

Principalele buruieni dicotiledonate combătute: Ambrosia artemisiifolia, Amaranthus retroflexus, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium album, Helianthus annus, Matricaria spp., Polygonum spp., Sinapsis arvensis, Stellaria media, Thlaspi arvense, Viola arvensis, etc.

Cand si cum se aplica RIM 25 WG ?

RIM 25 WG nu se va aplica la cultura de porumb zaharat și la culturile semincere de porumb sau cartof. Se aplică o singură data pe sezon, în postemergență, când buruienile sunt mici și au 2 – 4 frunze. Porumbul trebuie să aibă între 1 – 7 frunze iar cartoful între 1 – 7 frunze pe vrejul principal. Temperatura optimă de aplicare este în intervalul 10 – 25 °C.

Se recomandă aplicarea în amestec cu un adjuvant nonionic în concentrație de 0,1%.

DOMENIU DE UTILIZARE

CULTURA AGENTUL DĂUNĂTOR DOZA MOMENTUL APLICĂRII
Porumb Buruieni monocotiledonate anuale și perene, unele buruieni dicotiledonate 60 g/ha Postemergent (BBCH 11- 17)
Cartof Buruieni monocotiledonate anuale și perene, unele buruieni dicotiledonate 60 g/ha Postemergent (BBCH 11- 17)
[\su_table]

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu alte produse de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Nu are impact asupra culturilor următoare. Nu produce fitotoxicitate culturii de porumb la doza recomandată, eventualele fitotoxicități ocazionale dispar în câteva zile (a se verifica sensibilitatea hibrizilor la rimsulfuron). Nu se reintră în cultură înainte de uscarea soluției pe plante. În cazul când cultura s-a tratat cu un insecticid organofosforic, erbicidarea se va face la un interval de mimimum 7 zile. În cazul eșuării culturii erbicidate, terenul se prelucrează prin aratură și se poate înființa doar cultura de porumb.

Download-uri: