Erbicid pentru combaterea buruienilor monocotiledonate la cereale

 

Ce este SUNDA 69 EW si pentru ce se foloseste?

SUNDA 69 EW este un erbicid selectiv cu acțiune sistemică, utilizat pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din culturile de cereale păioase.

 

Mod de acțiune: SUNDA 69 EW

SUNDA 69 EW are eficiență maximă atunci când buruienile sunt în faza de 2 frunze până la faza de înfrățire, indiferent de stadiul de dezvoltare a culturii erbicidate.

Produsul este preluat de frunze și transferat la vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor buruienilor.

În funcție de condițiile meteorologice, efectele produsului sunt vizibile după 2-4 săptămâni de la aplicare. Inhibarea creșterii este primul efect, urmat de cloroză sau antocianizarea frunzelor tinere.  Uscarea buruienilor se produce dinspre vârf către bază.

 

Cand si cum se aplica SUNDA 69 EW?

Se poate aplica imediat după semănat până la răsărirea culturii (preemergent) sau în primele zile de după răsărire (postemergent timpuriu).

 

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Organismul dăunător Agentul de daunare Perioada de aplicare
Grâu de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă Buruieni monocotiledonate 1,2 l/ha Preemergent și postemergent timpuriu (BBCH 10-32)
Grâu de primăvară, orz Buruieni monocotiledonate 1,0 l/ha Preemergent și postemergent timpuriu (BBCH 10-32)

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.  

SELECTIVITATE/TOLERANȚA CULTURII: Produsul este selectiv pentru culturile și dozele la care este autorizat. Nu prezintă restricții în privința rotației culturilor.

 

Download-uri: