Fungicid sistemic complex pentru un spectru larg de boli
Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 870PC/28.09.2023
Ce este COBALT si pentru ce se foloseste?
COBALT este un fungicid complex sistemic. După aplicare o parte din produs rămâne și acționează pe suprafața frunzelor, iar o altă parte pătrunde în plantă și se distribuie atât translaminar local, cât și prin deplasarea către vârfurile de creștere. Are efect preventive, dar și curativ. Conține două substanțe active din grupe chimice diferite, respectiv boscalid din grupa carboxamidelor și piraclostrobin din grupa strobilurinelor. Produsul combate cu succes alternarioze, monilioze, antracnoze, făinări și alte grupe de boli ale plantelor.
Produs solid, condiționat sub formă de granule autodispersabile în apă (WG)
Cand si cum se aplica COBALT?
Se vor aplica maximum 2 tratamente la morcov, salată și căpșun și max. 3 tratamente la varză, praz, tomate, vinete, ardei, cais, piersic, cireș, vișin și prun. Intervalul dintre două tratamente consecutive poate fi de 7-14 zile. Înainte de aplicarea celui de-al treilea tratament, se va aplica un fungicid cu un alt mod de acțiune
Timp de pauză: tomate, vinete, ardei, căpșun – 3 zile; cais, piersic, cireș, vișin, prun – 7 zile; varză, praz, salată – 14 zile; morcov – 28 de zile.
Fungicidul COBALT poate fi aplicat foliar cu toate echipamentele conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator.
COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.
DOMENIUL DE UTILIZARE
Cultura | Agentul patogen |
Doza (kg/ha) |
Volum soluție (L/ha) | Momentul aplicării |
Cais, piersic | Monilioză (Monilinia spp.) | 0.5 | 500-1000 | de la deschiderea primelor flori până la coacerea fructelor (BBCH 60-87) |
Cireș |
Monilioză (Monilinia spp.) Pătarea frunzelor (Blumeriella jaapi) |
0.5
|
500-1500 | de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării tipice a fructelor (BBCH 59-81) |
Vișin | Monilioză (Monilinia spp.) | 0.5 | 500-1500 | de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării tipice a fructelor (BBCH 59-81) |
Prun |
Monilioză (Monilinia spp.) Pătarea roșie a frunzelor (Polystigma rubrum) |
0.5
|
500-1000 | de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării fructelor (BBCH 59-81) |
Tomate, vinete |
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea), Făinarea (Leveillula taurica) |
1.5
|
800-1000 | de la apariția inflorescenței până la 50% din culoarea tipică de coacere a fructelor (BBCH 55-85) |
Ardei |
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea), Făinarea (Leveillula taurica) |
1.5
|
600-800 | de la apariția inflorescenței până la apariția a 70% din culoarea tipică de coacere a fructelor (BBCH 51-87) |
Praz | Pătarea cafenie (Cladosporium allii-porri), Mană (Phytophthora porri), Alternarioză (Alternaria porri) |
1.5
|
de la începutul dezvoltării frunzelor bazale până la uscarea a lor (BBCH 41-49) | |
Salată |
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea), Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) |
1.5
|
400-600 | de la apariția celei de-a doua frunze adevărate până la formarea completă a căpățânii (BBCH 12-49) |
Varză |
Alternarioză (Alternaria spp.) Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea), |
1.0
|
600 | de la începutul formării căpățânii până la dezvoltarea și formarea completă (BBCH 41-49) |
Morcov | Alternarioză (Alternaria dauci) | 0.75 | 600-800 | începutul dezvoltării rădăcinilor până când acestea ajung la 70% din dezvoltarea lor (BBCH 41-47) |
Căpșun | Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea), | 1.8 | 500-1000 | de la deschiderea primelor flori până la coacerea primelor fructe (BBCH 60-87) |