Fungicid sistemic complex pentru un spectru larg de boli

 Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 870PC/28.09.2023

Ce este COBALT si pentru ce se foloseste?
COBALT este un fungicid complex sistemic. După aplicare o parte din produs rămâne și acționează pe suprafața frunzelor, iar o altă parte pătrunde în plantă și se distribuie atât translaminar local, cât și prin deplasarea către vârfurile de creștere. Are efect preventive, dar și curativ. Conține două substanțe active din grupe chimice diferite, respectiv boscalid din grupa carboxamidelor și piraclostrobin din grupa strobilurinelor. Produsul combate cu succes alternarioze, monilioze, antracnoze, făinări și alte grupe de boli ale plantelor.

Produs solid, condiționat sub formă de granule autodispersabile în apă (WG)

Cand si cum se aplica COBALT?
Se vor aplica maximum 2 tratamente la morcov, salată și căpșun și max. 3 tratamente la varză, praz, tomate, vinete, ardei, cais, piersic, cireș, vișin și prun. Intervalul dintre două tratamente consecutive poate fi de 7-14 zile. Înainte de aplicarea celui de-al treilea tratament, se va aplica un fungicid cu un alt mod de acțiune

Timp de pauză: tomate, vinete, ardei, căpșun – 3 zile; cais, piersic, cireș, vișin, prun – 7 zile; varză, praz, salată – 14 zile; morcov – 28 de zile.

Fungicidul COBALT poate fi aplicat foliar cu toate echipamentele conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator.

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.

 

DOMENIUL DE UTILIZARE

Cultura Agentul patogen

Doza

(kg/ha)

Volum soluție (L/ha) Momentul aplicării
Cais, piersic Monilioză (Monilinia spp.) 0.5 500-1000 de la deschiderea primelor flori până la coacerea fructelor (BBCH 60-87)
Cireș

Monilioză (Monilinia spp.)

Pătarea frunzelor (Blumeriella jaapi)

0.5

 

500-1500 de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării tipice a fructelor (BBCH 59-81)
Vișin Monilioză (Monilinia spp.) 0.5 500-1500 de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării tipice a fructelor (BBCH 59-81)
Prun

Monilioză (Monilinia spp.)

Pătarea roșie a frunzelor (Polystigma rubrum)

0.5

 

500-1000 de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării fructelor (BBCH 59-81)
Tomate, vinete

Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea),

Făinarea (Leveillula taurica)

1.5

 

800-1000 de la apariția inflorescenței până la 50% din culoarea tipică de coacere a fructelor (BBCH 55-85)
Ardei

Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea),

Făinarea (Leveillula taurica)

1.5

 

600-800 de la apariția inflorescenței până la apariția a 70% din culoarea tipică de coacere a fructelor (BBCH 51-87)
Praz Pătarea cafenie (Cladosporium allii-porri), Mană (Phytophthora porri), Alternarioză (Alternaria porri)

1.5

 

  de la începutul dezvoltării frunzelor bazale până la uscarea a lor (BBCH 41-49)
Salată

Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea),

Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)

1.5

 

400-600 de la apariția celei de-a doua frunze adevărate până la formarea completă a căpățânii (BBCH 12-49)
Varză

Alternarioză (Alternaria spp.)

Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea),

1.0

 

600 de la începutul formării căpățânii până la dezvoltarea și formarea completă (BBCH 41-49)
Morcov Alternarioză (Alternaria dauci) 0.75 600-800 începutul dezvoltării rădăcinilor până când acestea ajung la 70% din dezvoltarea lor (BBCH 41-47)
Căpșun Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea), 1.8 500-1000 de la deschiderea primelor flori până la coacerea primelor fructe (BBCH 60-87)