Fungicid complex pentru cereale

Ce este Comrade?

COMRADE este un fungicid sistemic complex, destinat combaterii bolilor la cerealele paioase. Ciproconazol impiedica dezvoltarea agentului patogen prin inhibarea biosintezei ergosterolului si intreruperea functiei membranei celulare. Azoxistrobin inhiba respiratia mitocondriilor din fungi.

Comrade inhiba germinarea sporilor, cresterea miceliilor si formarea de noi spori. Durata de protectie depinde de presiunea de infectie si conditiile meteorologice, si poate ajunge la 21 zile de la aplicare.

Cand si cum se aplica Comrade?

La cerealelel paioase, se va aplica de maximum doua ori intr-un sezon. Intervalul intre aplicari se recomanda a fi de minimum 21 de zile. Tratementele trebuie sa se incadreze in fazele de fenologice ale culturii, cuprinse intre BBCH 30 si BBCH 59. Volumul de solutie utilizat este de 100 – 400 L/ha

Unde se aplica Comrade?

Stadiul omologarilor pordusului in Romania:

CULTURA DOZA Agentul patogen Timpul de pauza pana la recoltare
CEREALE (Grau, Orz, Ovaz, Secara, Triticale)

 

1 l/ha

 

Rugina bruna (Puccinia recondita)

Rugina galbena (Puccinia striiformis);

Septorioza (Mycosphaerella graminicola)

42 zile

COMRADE este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor, cu exceptia celor puternic alcaline. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate. Nu impune restrictii privind alegerea culturii urmatoare. Nu exista restrictii legate de produs, privind timpul de asteptare pana la infiintarea culturii urmatoare.

Download-uri: