Fungicid pentru combaterea bolilor la vita de vie

Produsul, Mod de actiune si proprietati fizico-chimice:

Follow 80 WG   este un fungicid de contact, cu efect preventiv si curativ asupra ciupercilor care produc mana, putregaiurile, patarile frunzelor. Produsul impiedica dezvoltarea agentului patogen prin inhibarea diviziunii celulare. Aderă foarte bine pe frunze şi este greu spălat de ploi sau apa de irigatie. Durata de protectie depinde de presiunea de infectie si conditiile meteorologice, si este cuprinsa intre 7 si 14 zile de la aplicare. Având acţiune multi-site, previne apariţia formelor rezistente ala patogenilor, fiind astfel un partener forate bun in amestecuri cu fungicide sistemice.

Follow 80 WG este formulat ca granule autodispersabile in apa, omogene, de culoare alba, cu miros caracteristic, ce contine 800 g/kg folpet. Nu este inflamabil, nu este exploziv, nu oxideaza.

Domeniu de utilizare

CULTURA DOZA Agentul patogen Timpul de pauza pana la recoltare
VITA DE VIE

0,9 kg/ha pana la BBCH 61;

1,8 kg/ha dupa BBCH 61

Plasmopara viticola, Botrytis cinerea, Aspergillus spp., Penicilium spp., Phomopsis viticola, Guignardia spp, Coniella spp. 28 zile

Cum se utilizeaza Follow 80 WG?

La viţa de vie produsul FOLLOW 80 WG se poate aplica de 1-8 ori preventiv: prima aplicare la BBCH 17, iar celelalte 7 aplicari la BBCH 61-85. Intervalul dintre aplicari poate fi de 10-14 zile.

În fazele critice de infecţie (ploi frecvente şi vreme caldă), se recomanda combinarea produsului cu un fungicid sistemic specific agentului patogen vizat pentru combatere.

Follow 80 WG poate fi aplicat foliar cu toate echipamentele conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Volumul de solutie recomandat este 400 -1000 L/ha (max. 500 L/ha pana la BBCH 61 si de max. pana la 1000 L/ha dupa BBCH 61).

Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs.

Follow 80 WG este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor, cu exceptia celor puternic alcaline. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

Selectivitate/toleranta culturii: nu impune restrictii privind alegerea culturii urmatoare. Nu exista restrictii legate de produs, privind timpul de asteptare pana la infiintarea culturii urmatoare.

Download-uri: