Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare din culturile agricole
Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr. 057PC/29.09.2014

Ce este Interest 25 EC si pentru ce se foloseste?

Interest 25 EC este un fungicid sistemic din grupa triazolilor, cu efect preventiv si curativ asupra ciupercilor patogene. După aplicare este preluat rapid in planta prin frunze si transportat acropetal prin vasele lemnoase către toate organele verzi. Difenoconazol interferează in procesul de biosinteza al ergosterolului si întrerupe funcțiile membranei celulare ale ciupercii patogene. Interest 25 EC aderă foarte bine pe frunze și asigura o perioada de protecție de 10-14 zile, in funcție de presiunea de infecție si condițiile meteorologice.    

Cand si cum se aplica Interest 25 EC?

Intervalul minim intre doua tratamente consecutive cu Interest 25 EC este de 10 – 14 zile.
La mar: se poate aplica de 4 ori într-un sezon, in perioada formarii si creșterii fructelor. Pentru evitarea creării formelor rezistente se va alterna cu fungicide din alte grupe chimice decât triazoli, recomandate fiind fungicidele de contact. Nu se recomanda aplicarea in amestec cu alte produse fitosanitare.

Atenție ! : La mar, pe aceeași suprafață de cultura, produse pe baza de Difenoconazol si alte produse cu același mod de acțiune, pot fi utilizate de maximum 4 ori in cursul unui sezon de vegetație.

Interest 25 EC poate fi aplicat foliar cu toate echipamentele convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător.

DOMENIU DE UTILIZARE

CULTURA DOZA Agentul patogen Timpul de pauza pana la recoltare
MAR 0,2 l/ha Rapan  – Venturia inaequalis 21 zile

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizarea oricărui amestec este recomandat sa se facă un test de compatibilitate, iar soluția sa se aplice pe cultura vizata.  
SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Nu impune restricții privind alegerea culturii următoare. Este bine tolerat si nu produce fitotoxicitate culturii tratate, daca este aplicat conform instrucțiunilor de utilizare.

Download-uri: