Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor din culturile de cereale  si rapita

 

Omologat în România cu certificat de omologare nr: 647PC/24.11.2020

Substanța activă: Protioconazol 250 g/l 

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

Protos 25 EC este un fungicid sistemic din grupa triazolilor. După aplicare produsul este preluat prin frunze și distribuit în întreaga plantă. Prezintă un spectru larg de combatere. Se poate utiliza atât preventiv și curativ. Acționează prin inhibarea formării ergosterolului care intră în componența peretelui celular al ciupercilor patogene. Astfel patogenul nu se mai poate dezvolta și boala este stopată.

DOMENIUL DE UTILIZARE

Cultura Agentul patogen Doza Intervalul de pauză
Grâu de toamnă

Rugină (Puccinia spp.)

Septorioză (Septoria sp)

Fuzarioză (Fusarium spp.)

0,8 l/ha 35 zile
Rapiță de toamnă Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) 0,7 l/ha 56 zile

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

La cereale, Protos 25 EC se poate aplica de două ori într-un sezon. Pentru combaterea ruginei și septoriozei la grâu, prima aplicare se face de la apariția primului internod până la apariția celui de al treilea internod (BBCH 31-33), iar a doua aplicare de la formarea frunzei stindard până la apariția spicului BBCH 39-49. Pentru combaterea fuzariozei la grâu, prima aplicare se face la formarea frunzei stindard până la faza de burduf (BBCH 39-43), iar a doua de la începutul înfloritului până la faza de înflorire deplină (BBCH 53-65).

La rapița de toamnă, Protos 25 EC se poate aplica de două ori într-un sezon, de la începutul și până la finalul înfloririi (BBCH 60-69).

Intervalul minim dintre două tratamente consecutive trebuie să fie de 14 zile. Cantitatea de apă recomandată este de 200-500 l, în funcție de volumul de vegetație.

 

TEHNICA DE APLICARE:

Fungicidul Protos 25 EC poate fi aplicat foliar cu toate echipamentele convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Se va aplica cu grijă în apropierea apelor, în așa fel încât produsul să nu ajungă să le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent și se va cunoaște lățimea de lucru a aplicatoarelor. După terminarea lucrului mașinile vor fi golite și curățate în câmp, de resturi sau urme de produs.

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor, cu excepția celor puternic alcaline. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.