Fungicid pe baza de captan pentru combaterea rapanului in pomicultura

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 116PC/ 22.07.2015

Ce este Scab 480 SC si pentru ce se foloseste?
Scab 480 SC este un fungicid de contact cu efect preventiv si curativ, din grupa ftalmidelor, cu un spectru larg de agenti patogeni combatuti. Actioneaza prin inhibarea respiratiei ciupercilor patogene.

Prin faptul ca substanta activa captan actioneaza in mai multe puncte ale ciclului metabolic, produsul nu creaza rezistenta.

Cand si cum se aplica Scab 480 SC?

Se aplica prin stropire in timpul vegetatiei, pana la 10 tratamente pe sezon, incepand de la umflarea mugurilor. Pentru eliminarea formelor rezistente ale agentilor patogeni, se va alterna cu alte tipuri de fungicide. In conditii normale, produsul poate asigura protectie pe o perioada de 7-10 zile.
Inainte de utilizarea oricarui amestec este recomandat sa se faca un test de compatibilitate. Este bine tolerat si nu produce fitotoxicitate culturii tratate, daca este aplicat conform instructiunilor de utilizare.

Scab 480 SC se aplica foliar cu toate echipamentele conventionale de pulverizat. Volumul de solutie recomandat este de aproximativ 1000 L/ha, in functie de performantele echipamentului de stropit, de varsta si   tipul plantatiei.

Se va urmari ca dupa tratament sa nu existe semne de ploaie pentru a nu spala solutia inainte de a-si face efectul. Operatorii vor purta echipament corespunzator iar produsul si ambalajele vor fi gestionate conform cu reglemantarile in vigoare.

Unde se aplica Scab 480 SC?
Stadiul omologarilor produsului in Romania:

Cultura Organismul dăunător Doza de utilizare
( l/ha)
Perioada
de aplicare
Intervalul intre tratamente (min. zile) Timp de pauză
(zile)
Pomi fructiferi (specii semintoase) Rapan(Venturia spp.) 3,125 Incepand din BBCH 51 (luna Aprilie) 7-10 21

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII:Fungicidul SCAB 480 SC nu este fitotoxic pentru culturile la care este autorizat.

Download-uri: