Insecticid de soc pe baza de alfa cipermetrin pentru tratamente foliare

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 2301 / 12.03.2003

Ce este Alfametrin 10 EC si pentru ce se foloseste?

Alfametrin 10 EC este un insecticid de contact din grupa piretriozilir de sinteza cu spectru larg de combatere. Are actiune de soc a insectelor daunatoare din culturile agricole. Se poate aplica preventiv sau curativ. Preventiv se aplica la avertizare, atunci cand conditiile de cultura si ale mediului inconjurator sunt favorabile aparitiei daunatorilor. Curativ se aplica la semnalarea daunatorilor. Nu este fitotoxic la dozele recomandate. Are efect repelent asupra albinelor, nu se aplica pe albine.

Cand si cum se aplica Alfametrin 10 EC?

Tratamentele se fac dimineata sau seara, pentru a se evita stropirea plantelor cand temperaurile sunt ridicate iar stomatele frunzelor inchise. Nu se recomanda a se folosi apa foarte rece precum si apa din diverse surse cu grad ridicat de poluare.

Alfametrin 10 EC poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Volumul de solutie utilizat este de 200– 400 L/ha, in functie de cultura si echipamentul de stropit.

Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile for fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs.

Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului.

La ce culturi se aplica Alfametrin 10 EC?

Stadiul omologarilor produsului in Romania:

        Cultura Organismul dăunător Doza de utilizare

Volumul de apă
( litri/ha)

Grau Eurygaster integriceps 100 ml/ha

200-400

Grau, Orz, Ovaz Lema melanopa 100 ml/ha

200-400

Download-uri: