Insecticid pentru combaterea dăunătorilor din culturile agricole
Omologat în România cu certificat de omologare nr: 406PC/28.02.2018

Ce este ALFATHRIN 10 EC si pentru ce se foloseste?

ALFATHRIN 10 EC este un insecticid de contact din grupa piretroizilor de sinteză, cu spectru larg de combatere. Are acțiune de șoc asupra insectelor dăunătoare din culturile agricole. Nu este fitotoxic la dozele recomandate. Se aplică la apariția infestării.

Cand si cum se aplica ALFATHRIN 10 EC

Se aplică o singură dată pe sezon, la apariția dăunătorilor. Tratamentele se fac dimineața sau seara, pentru a se evita stropirea plantelor când temperaturile sunt ridicate, iar stomatele frunzelor închise. Nu se recomandă a se folosi apă foarte rece, precum și apa din diverse surse cu grad ridicat de poluare.

Stadiul omologarilor produsului in Romania:

Cultura

Organism țintă

Doza

Cereale păioase
(grâu, secară și triticale)
Afide  ( Sitobion avenae, Metopolophium dirhodum, Schizaphis graminum)

0,15 l/ha

Cereale păioase
(grâu, secară și triticale)
Gândacul bălos (Oulema sp.)

0,10 l/ha

Rapiță Puricele negru (Psylloides sp.),
Gândacul lucios (Meigethes aeneus)

0,10 l/ha

ALFATHRIN 10 EC poate fi aplicat cu echipamente convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Volumul de soluție utilizat este de 300–400 l/ha, în funcție de cultură și echipamentul de stropit.

Nu se prepară mai multă soluție decât cea necesară. La prepararea soluției, se umple până la jumătate cu apă rezervorul mașinii și se pornește agitatorul. Se adaugă produsul de tratat și apoi se completează cu apă până la umplerea rezervorului.

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.
SELECTIVITATE/TOLERANȚA CULTURII: Insecticidul ALFATHRIN 10 EC nu este fitotoxic pentru culturile la care este autorizat.

Download-uri: