Insecticid piretroid destinat culturilor agricole.

Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr.128PC/22.07.2015

Ce este Plinto 2,5 EC si pentru ce se foloseste?
Plinto  2,5 EC este un insecticid din grupa insecticidelor piretroide, cu efect de șoc și spectru larg de insecte combătute. Acționează asupra insectelor prin contact și ingestie. Plinto 2,5 EC se prezintă sub formă de concentat emulsionabil, galben deschis, cu miros caracteristic. Plinto 2,5 EC conține ca ingredient activ Esfenvalerat 2,5%.

Cand  si cum se foloseste Plinto 2,5 EC?
Fiind un insecticid de contact, se aplică atunci când se constată infestarea. Doza maximă se va aplica la infestări puternice. Se recomandă maximum două aplicări pe sezon. Produsul este periculos pentru albine. Pentu protecția albinelor și a altor insecte polenizatoare, nu se aplică în timpul înfloritului. Nu folosiți albinele sau bondarii pentru polenizarea tomatelor în seră, în timpul aplicării insecticidului.Nu se aplică cu mijloace avio. Se va evita aplicarea la temperaturi ale aerului de peste 24 grade C.

Domeniu de utilizare

Culturi si dăunatori Doza Volumul de apă Timp de pauza
VIȚA DE VIE
Molia viței de vie
(Lobesia botrana)
0.4 – 0.6 l/ha 500 – 1000 l/ha 15 zile
Tortrixul viței de vie
(Sparganothis spp.)
0.4 – 0.6 l/ha 500 – 1000 l/ha 15 zile
TOMATE   (câmp și seră)
Omizi
(Heliothis armigerasi Autographa gamma)
0.4 – 0.6 l/ha 800 – 1200 l/ha 3 zile

Compatibilitate

Acest produs este compatibil cu majoritatea produselor folosite pentru protecția plantelor. Înainte de orice amestec se recomandă să se facă un test de compatibilitate.