Regulator de crestere pentru pomicultura

 

Omologat in Romania cu certificate de omologare nr:

Substanta activa: 1-acid naftilacetic 77,8 g/L

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

FROOTI este un regulator de crestere din grupa auxinelor sintetice (1-NAA), utilizat pentru reglarea numarului de fructe. Se aplica prin stropiri foliare, in vegetatie. In functie de momentul aplicarii, produsul poate actiona pentru reducerea numarului de fructe prin cadere (rarirea fructelor) sau pentru mentinerea numarului de fructe in pom (reducerea cadeerii).

 

DOMENIUL DE UTILIZARE :

Cultura Tip actiune Doza Volum apa / ha Intervalul de pauza pana la recoltare
Mar, Par Reglarea numarului de fructe 0,2 l/ha (0,19 l/10.000 m2 suprafata foliara) 1000 L
Mar, Par Reducerea caderii fructelor 0,2 l/ha (0,18 l/10.000 m2 suprafata foliara) 1000 L 7 zile

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

  • Pentru rarirea fructelor, FROOTI se aplica o singura data pe sezon, de la inceputul formarii fructelor pana cand acestea ajung la 20 mm in diametru (fructe cat aluna). In aceasta perioada, fiziologic pomul isi regleaza numarul de fructe prin scuturare (corespunzator fenofazelor BBCH 69 – 72).
  • Pentru reducerea caderii fructelor, FROOTI se poate aplica de maxim 2 ori, la un interval de 10 zile, de la atingerea diametrului de 10 mm pana la atingerea maturitatii de recoltare a fructelor (corespunzator fenofazelor BBCH 71 – 87).

Unele soiuri de mar (Golden, Red Golden Delicious, Royal Gala) si par sunt sensibile la acest produs, de aceea se recomanda sa se testeze produsul cu cca 10-14 zile inainte de a aplica tratamentul pentru a vedea daca apar reactii nedorite.

 

TEHNICA DE APLICARE:

FROOTI poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile for fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs.

Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului.

Nu se va intra in cultura pana la uscarea frunzelor sau, daca este necesar, doar cu imbracaminte de protectie.

 

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII:

Regulatorul de crestere FROOTI nu solicita timp de asteptare de la recoltarea culturii tratate pana la infiintarea urmatoarei culturii, de asemenea nu afecteaza plantele sau culturile invecinate, folosit in concentratia recomandata.