Regulator de creștere și dezvoltare pentru culturile de cereale păioase

Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr. 446PC/15.11.2018

Ce este GRASSROOTER si pentru ce se foloseste?

Grassrooter este un regulator de creștere cu acțiune sistemică, utilizat la culturile de cereale păioase pentru limitarea creșterii paiului și îngroșarea acestuia. Se aplică prin pulverizare pe foliaj și este preluat rapid de frunze. În plantă etilena influienteaza cateva procese fiziologice printre care maturarea și coacerea. Dupa aplicare produsul stimulează producerea de etilenă endogenă, un hormon natural de creștere. La cereale produsul contribuie la creșterea rezistenței la cădere a culturilor.

Cand si cum se aplica GRASSROOTER ?

Se aplică o singură dată pe sezon, în perioada de creșteri intense, de la faza de burduf timpuriu până la începutul apariției spicului (BBCH 41-51).

Grassrooter poate fi aplicat foliar cu toate echipamentele convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Volumul de soluție utilizat este de 200-300 L/ha.

DOMENIU DE UTILIZARE

CULTURA DOZA Efect asupra plantelor de cultură Perioada de aplicare
Grâu de toamnă 1,0  l/ha Regulator de creștere BBCH 41- 51
Orz de toamnă 1,0  l/ha Regulator de creștere BBCH 41- 51
Orz de primavară 0,75  l/ha Regulator de creștere BBCH 41-49

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor, cu excepția celor puternic alcaline. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate.  

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Nu impune restricții privind alegerea culturii următoare. Nu există restricții legate de produs, privind timpul de așteptare până la înființarea culturii următoare. Nu se va reintra într-o cultură tratată înainte de uscarea soluției pulverizate.

Download-uri: