Fungicid pentru tratamentul semintelor de cereale paioase

Produsul – mod de actiune si proprietati fizico-chimice

TEBSEME este un fungicid sistemic, din grupa triazolilor, destinat tratarii semintelor de cereale pentru combaterea bolilor transmise prin seminte. Manifesta actiune preventiva si curativa. Se aplica prin tratarea semintelor inainte de a fi semanate. Dupa aplicare, fiind sistemic, patrunde in seminte sau este preluat de radicele in noile plantute, asigurand protectia lor impotriva agentilor fitopatogeni din sol, din samanta sau de pe suprafata acesteia.

TEBSEME este un fungicid sub forma de suspensie concentrata, de culoare rosie, cu miros caracteristic, ce contine 25 g/l tebuconazol. Nu este inflamabil, nu este exploziv, oxideaza.

Domeniu de utilizare

CULTURA DOZA Agentul de daunare Momentul aplicarii
Grau 1,2   L/tona seminte Malura (Tilletia tritici), Taciunele zburator (Ustilago tritici), Taciunele frunzelor (Urocystis tritici), Fuzarioza (Fusarium spp.), Mucegaiul de zapada (Monographella nivalis), Sfasierea frunzelor (Helminthosporium sp.) Inainte de samanat (BBCH 0)
Orz 1,2   L/tona seminte Taciunele zburator (Ustilago nuda),Taciunele imbracat ( Ustilago hordei), Fuzarioza (Fusarium spp.), Mucegaiul de zapada (Monographella nivalis)
Sfasierea frunzelor (Helminthosporium sp.)
Inainte de samanat (BBCH 0)

Instructiuni de utilizare

Tratamentul cu TEBSEME se poate face in perioada conditionarii si insacuirii semintelor sau inainte de semanat. Pe perioada depozitarii produsul nu afecteaza germinatia semintelor. Este recomandat ca semintele tratate sa nu se pastreze de la un sezon la altul.

TEBSEME se aplica sub forma de tratament semiumed. Doza de 1,2 L se amesteca cu 6-7 l apa, apoi se trateaza o tona de samanta. Produsul trebuie aplicat cu utilaje bine calibrate, care sa asigure o acoperire uniforma pe toata suprafata semintelor. Daca semintele urmeaza a fi depozitate se va verifica umiditatea acestora astfel incat sa nu depaseasca parametri recomandati pentru depozitare pentru a se evita mucegairea sau incoltirea in sac.

TEBSEME este compatibil cu insecticidele autorizate utilizate pentru tratamentul semintelor. Inainte de utilizare se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate.

TEBSEME nu lasa reziduuri pentru cultura urmtoare. Nu impune restrictii privind cultura urmatoare.

Download-uri: