Regulator de crestere pe baza de gibereline pentru legarea si crestere fructelor

 

Omologat in Romania cu certificate de omologare nr: 743PC / 07.12.2021

Substanta activa: Acid giberelic 90 g/kg

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

GIFT este un regulator de crestere pe baza de acid giberelic (GA), un fitohormon efecte fiziologice și morfologice, pe care plantele il produc si in mod natural in tesuturile apicale, in fructe si seminte. Are efect positiv asupra infloritului, legarii si cresterii fructelor la mar si par. Acidul giberberic stimulează germinarea semințelor, declanșează procesul de transformare din meristeme in lastari, din primordii de frunze in frunze adulte, formare florilor si a fructelor, in interacțiune factorii de mediu și anume, lumină, temperatură și apă. Stimuleaza productia de polen in stamine și creșterea pedicelului. Acționează la concentrații extrem de scăzute. Este translocat în interiorul plantei și, în general, afectează doar părțile aeriene. Cel mai evident efect al său este de accelerare a creșterii vegetative a mugurilor si formarea noilor organe. Acest efect se datorează în principal alungirii celulelor, dar si a multiplicarii lor, in unele cazuri.

Utilizarea acidului gibberelic pentru creșterea producției sau a dimensiunii fructelor este frecvent intalnita în practicile culturale unde se doreste obtinerea de fructe mari, uniforme si de calitate.

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Organismul dăunător Doza Perioada de aplicare
MAR Legarea si cresterea dimensiunilor fructelor 50 g/ha (5 tablete/ha) Cand 10% din flori sunt deschise pana la sfarsitul perioadei de inflorire (BBCH 61-69)
PAR Legarea si cresterea dimensiunilor fructelor 50 g/ha (5 tablete/ha) Cand 10% din flori sunt deschise pana la sfarsitul perioadei de inflorire (BBCH 61-69)

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

Se aplica o singura data pe ciclu de vegetatie. Volumul de apa recomandat este de 800 – 1200 l/ha.

TEHNICA DE APLICARE:

GIFT poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se dozeaza si adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului. Clătiți de trei ori cu apă recipientii goliti și turnați lichidul rezultat în rezervorul pompei de stropit.

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.