Fungicid pentru tratamentul semintelor de cereale
Produsul, Mod de actiune si Proprietati fizico-chimice

INTEREST este un fungicid sistemic, din grupa triazolilor, destinat tratarii semintelor de cereale pentru combaterea bolilor transmise prin seminte. Manifesta actiune preventiva si curativa. Se aplica prin tratarea semintelor inainte de a fi semante. Dupa alicare, fiind sistemic, patrunde in seminte sau este preluat de radicele in noile plantute, asigurand protectia lor impotriva agentilor fitopatogeni din sol, din samanta sau de pe suprafata acesteia.

INTEREST este un fungicid sub forma de suspensie concentrata, de culoare rosie, cu miros caracteristic, ce contine 30 g/l difenoconazol. Nu este inflamabil, nu este exploziv, nu oxideaza.

Domeniu de utilizare

CULTURA DOZA Agentul de daunare Momentul aplicarii
Grau 2L/tona seminte Malura (Tilletia caries),
Tacunele zburator(Ustilago tritici),
Inainte de semanat (BBCH 0)
Orz 2   L/tona seminte Sfasierea frunzelor(Pyrenophora graminea) Inainte de semanat (BBCH 0)
 Instructiuni de utilizare
Tratatmentul se poate face in perioada conditionarii si insacuirii semintelor sau inainte de semanat. Pe perioada depozitarii produsul nu afecteaza germinatia semintelor.

Interest se aplica sub forma de tratament semiumed. Doza de 2L se amesteca cu 6-7 l apa, apoi se trateaza o tona de samanta. Produsul trebuie aplicat cu utilaje bine calibrate, care sa asigure o acoperire uniforma pe toata suprafata semintelor. Daca semintele urmeaza a fi depozitate se va verifica umiditatea acestora astfel incat sa nu depaseasca parametri recomandati pentru depozitare pentru a se evita mucegairea sau incoltirea in sac.

Interest este compatibil cu insecticidele autorizate utilizate pentru tratamentul semintelor.

Download-uri: