Fungicid sistemic utilizat pentru combaterea bolilor la cereale

Omologat in Romania cu certificate de omologare nr:

Substanta activa: Metconazol 60 g/l

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

METSO 60 EC este un fungicid cu actiune sistemica. Substanța activă face parte din clasa triazolilor, având un spectru larg de combatere. Efectul principal este preventiv, dar și parțial curativ, la începutul atacului agenților patogeni. În acest mod, se evită răspândirea bolii deja instalate. După aplicare, substanța activă metconazol se absoarbe rapid în plantă, fiind preluată acropetal.

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Organismul dăunător Doza Perioada de aplicare Timp de repaus pana la recoltare
Grau Rugina (Puccinia spp.), Fuzarioza (Fusarium spp), Septorioza (Septoria spp) 1,5 l/ha BBCH 31-59 35 zile
Orz de toamna Patarea reticulara (Pyrenophora teres), Arsura frunzelor de orz (Rhynchosporium secalis) 1,5 l/ha BBCH 31-59 35 zile

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

Se aplica maxim 2 tratamente cu o perioada de pauza de 21 zile intre aplicari, de la formarea primului nod, pana la sfârșitul inspicării. Pentru combaterea fuzariozei tratamentul se aplica in intervalul BBCH 51-59, pe durata formarii spicului. Volumul de apa recomandat este de 200 – 400 l/ha.

TEHNICA DE APLICARE:

METSO 60 EC poate fi aplicat cand temperatuta aerului este peste 120C, cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs. Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului.

Dupa aplicarea tratamentului, nu vor intra in cultura atat lucratori, cat si animale, timp de 16 zile.

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.  

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Produsul este selectiv pentru culturile si dozele la care este autorizat