Fungicid utilizat pentru combaterea bolilor la pomii fructiferi

 Omologat in Romania cu certificate de omologare nr: 734PC / 07.12.2021

Substanta activa: Pirimetanil 400 g/l

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

PYRAMID 40 SC este un fungicid sistemic pe baza de pirimetanil, cu acțiune preventivă și curativă. Dupa aplicare produsul patrunde in planta translaminar prin frunze. Totodata se transforma si in vapori ajungand si in zonele plantei neatinse de solutie. Pyramid inhibă diferitele stadii de dezvoltare ale agentului patogen cum ar fi germinarea sporilor, creşterea tubului germinativ şi dezvoltarea miceliului. Este un fungicid botriticid excelent cu performanţă ridicata de combatere chiar si pe un interval mai larg de temperatura a mediului.

DOMENIU DE UTILIZARE

Cultura Organismul dăunător Doza Perioada de aplicare Timp de pauza pana la recoltare

Mar, Par,

Gutui, Mosmon

Rapan (Venturia spp.)

1,125 l/ha*

 

BBCH 53-71 28 zile

*0,78 L / 10.000 m2 suprafata foliara.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

Pentru a obtine cel mai bun efect se recomanda tratamente preventive, insa daca boala s-a instalat, se poate aplica si curativ. Se aplca de maxim 3 ori intr-un sezon cu o perioada de pauza intre tratamente de 5-7 zile. Volumul de apa recomandat este de 500 – 1500 l/ha.

 

TEHNICA DE APLICARE:

PYRAMID 40 SC poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs. Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului.

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.  

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Produsul este selectiv pentru culturile si dozele la care este autorizat