Insecticid pentru tratamentul rezidual al suprafetelor

Ce este IMIDASECT si pentru ce se foloseste?

Este in insecticid biocid nicotinoid, care contine ca substanta activa 21,5 g/kg Imidacloprid.
Este conditionat sub forma de gel de culoare alba si este folosit ca momeala pentru combaterea gandacilor de bucatarie. Actionteaza sistemic asupra receptorilor acetilcolinei din membrana postsinaptica a neuronilor. Insectele paralizeaza si mor.
Nu corodeaza si este stabil la radiatia luminoasa si temperatura.

 Locurile de utilizare:

IMIDASECT se recomanda a fi utilizat in spatii interioare, locuinte, cladiri industriale, spatii comerciale, institutii publice, depozite, etc.

Recomandari de utilizare:

Doza recomandata este de 3-4 picaturi de gel pe metru patrat. Marimea picaturilor este de 0,1-0,2 g. Se aplica la distanta de 1-2 m in spatiile si zonele unde gandacii in mod obisnuit se adapostesc: tevi de apa, crapaturi in pereti si podele, colturi intunecate, sub chiuvete si cazi, dulapuri de bucatarie, aparate electrice care se incalzesc prin functionare. Datorita atractantilor din compozitie, gandacii sunt atrasi de la distnte mai mari.
Dupa o zi de la aplicare se vor observa primii gandaci morti care, daca nu creaza disconfort, este recomandat sa nu fie inlaturati. Gandacii vii se vor hrani si cu cadavrele celor otraviti si in acest fel vor prelua produsul, marindu-se astfel eficacitatea produsului Punch.
Imodasect este activ dupa aplicare pe o durata de aproximativ 150 zile. Eficacitatea sa nu este conditionata de temperatura si umiditatea mediului ambiant.
Aplicarea nu necesita aparate speciale. Se face usor, direct din ambalaj si nu expune operatorul sau beneficiarul la nici un risc. De asemenea produsul nu este periculos pentru animalele de companie.
Prezinta avantajul ca se poate aplica si in locuri greu accesibile sau acolo unde nu se admit produse lichide din motive de securitate (tablouri pentru curent electric, etc.). Nu necesita evacuarea oamenilor din incinta in care se aplica, fapt pentru care se poate utiliza oricand in timpul zilei.
Combate speciile de gandaci de bucatarie cel mai frecvent intalnite in Romania : Blatta orientalis si Blattella germanica.
Nu se va aplica pe alimente sau obiecte utilizate la prepararea hranei si pe suprafete utilizate la prepararea sau consumul alimentelor.

Masuri de precautie si avertizare:

Citiți intotdeauna şi respectați intocmai informațiile din fişa cu date de securitate a produsului inainte de manipulare şi utilizare.
Manipularea produsului se va vace de catre persoane echipate cu manusi de cauciuc.
Dupa incetarea lucruilui sau inainte de a manca, a bea sau a fuma se spala mâinile.

 

Masuri de prim-ajutor:

Informatii generale: Scoateti persoana afectată din zona de pericol. Daca victima da semne de pierdere a cunostintei, asezati-o si transportati-o într-o pozitie stabilă, culcată pe o parte. Scoateti-i hainele contaminate imediat si eliminati-le în conditii de siguranta.
Contactul cu pielea : Spălati imediat cu multă apă si săpun.Apelati la asistentă medicală, daca apar afectiuni pe piele.
Contactul cu ochii : În cazul contactului cu ochii, clătiti imediat cu multă apă. Solicitati interventia medicului daca apare iritatie.
In caz de ingestie : Nu induceti voma. Clatiti gura cu apa. Solicitati interventia imediata a medicului.
Tratament: Tratamentul trebuie să fie simptomatic. Monitorizarea respiratiei si a functiilor cardiace. Spălături gastrice, în in caz de inghitire a produsului, in primele 2 ore. Administrati cărbune medical si sulfat de sodiu

Telefon de urgenta:
021/318 36 06 sau 021 318 36 20/interior 235 (Luni-Vineri, 8:00-15:00);
Institutul National de Sanatate Publica; Strada Dr. Leonte Anastasievici nr.1-3; 050463 Bucuresti

Download-uri: