Insecticid biocid pentru tratamentul rezidual al suprafetelor

Ce este SOJET si pentru ce se foloseste?

Este in insecticid biocid nicotinoid, care contine ca substanta activa 100g/kg Imidacloprid.
Este conditionat sub forma de granule autodispersabile in apa (WG) de culoare alba si este folosit ca momeala pentru combaterea mustelor. Actionteaza asupra receptorilor acetilcolinei din membrana postsinaptica a neuronilor. Insectele paralizeaza si mor.

Locurile de utilizare:

SOJET se recomanda a fi utilizat in spatii interioare si exterioare, ferme zootehnice, gradini si spatii urbane verzi, locuinte si alte incinte civile

Recomandari de utilizare:

SOJET combate speciile de muste cel mai frecvent intalnite printre care : Musca domestica si Musca autumnalis.
Este formulat pe baza de atractanti pentru muste si feromoni sexuali. Prin modul de conditionare produsul prezinta o eficacitate excelenta impotriva mustelor.
Produsul contine si un agent amar care il face neplacut la gust si reduce astfel riscul de ingestie de catre copii si animale.

Se poate aplica in doua moduri:

  • Solutie in apa pentru aplicare prin pulverizare cu pompa, in locuri frecventate de insecte (pereti, tavane, usi, ferestre, garduri, etc.). Doza recomandata este de 0,5 kg in 5 L apa pentru o suprafata de protectie de 100 mp. Pulverizarea se poate face din loc in loc, circa 50 de locuri a cate 1 mp pentru suprafata de protectie de 100 mp.
  • Solutie in apa sub forma de pasta pentru aplicare cu pensula, in locuri frecventate de insecte. Pentru prepararea pastei se amesteca 0,25 kg de Sojet cu 0,25 l de apa calda, pentru a proteja o suprafata de 100 mp. Dupa 15 minute pasta poate fi aplicata cu pensula sau cu roller-ul pe suprafata de tratat. Se pensuleaza din loc in loc, in benzi cu latimea de aproximative 15 cm.

Tratamentele se recomanda de la inceput de sezon, inainte ca populatiile de muste sa fi atins maximum de infestare. Rezultatele cele mai bune se aplica atunci cand produsul se aplica in cat mai multe locuri ale spatiului tratat, in special in locuri calde si fara vant, unde mustele se adapostesc. Aplicarea trebuie sa se repete dupa cca 4-6 saptamani.
Nu se va aplica pe alimente sau obiecte utilizate la prepararea hranei si pe suprafete utilizate la prepararea sau consumul alimentelor.

Masuri de precautie si avertizare:

Citiți intotdeauna şi respectați intocmai informațiile din fişa cu date de securitate a produsului inainte de manipulare şi utilizare.
Manipularea produsului se va vace de catre persoane echipate cu manusi de cauciuc.
Dupa incetarea lucruilui sau inainte de a manca, a bea sau a fuma se spala mâinile.

Masuri de prim-ajutor:

Informatii generale: Scoateti persoana afectată din zona de pericol. Daca victima da semne de pierdere a cunostintei, asezati-o si transportati-o într-o pozitie stabilă, culcată pe o parte. Scoateti-i hainele contaminate imediat si eliminati-le în conditii de siguranta.
Contactul cu pielea : Spălati imediat cu multă apă si săpun.Apelati la asistentă medicală, daca apar afectiuni pe piele.
Contactul cu ochii : În cazul contactului cu ochii, clătiti imediat cu multă apă. Solicitati interventia medicului daca apare iritatie.
In caz de ingestie : Nu induceti voma. Clatiti gura cu apa. Solicitati interventia imediata a medicului.
Tratament: Tratamentul trebuie să fie simptomatic. Monitorizarea respiratiei si a functiilor cardiace. Spălături gastrice, în in caz de inghitire a produsului, in primele 2 ore. Administrati cărbune medical si sulfat de sodiu

Telefon de urgenta:
021/318 36 06 sau 021 318 36 20/interior 235 (Luni-Vineri, 8:00-15:00);
Institutul National de Sanatate Publica; Strada Dr. Leonte Anastasievici nr.1-3; 050463 Bucuresti

Download-uri: