Erbicid pe baza de metribuzin, pentru cultura cartofului

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 2357/19.04.2007

Ce este As Super si pentru ce se foloseste?

As Super este un erbicid selectiv, din grupa triazinelor. Se foloseste preemergent si postemergent timpuriu. Dupa aplicare este absorbit de rădăcini și frunze și traslocat acropetal prin xilem in frunze. Metribuzin inhibă fotosinteza prin inhibarea transportului de electroni. Pe solul tratat buruienile pot rasari insa devin clorotice și sub actiunea radiatiei solare se usuca in 2 pana la 5 zile. Selectivitatea se datoreaza capacitatii unor specii de plante de a metabiliza produsul. Se descompune in sol si nu lasa reziduuri fitotoxice culturii urmatoare din asolament.

Cand si cum se aplica As Super?  

Produsul poate fi aplicat preemergent, cu 2-3 zile înaintea răsăririi sau postemergent până când lăstarii au 10-15 cm înălţime. Nu se efectuează lucrări manuale sau mecanice mai devreme de 7 zile de la aplicarea produsului.

Doza de utilizare este influenţată de conţinutul în materie organică şi tipul solului: pe solurile cu conţinut mare în humus şi textură argiloasă se utilizează doza maximă recomandată, iar pe solurile uşoare şi sărace în humus se utilizează doza minimă. Volumul de soluţie recomandat este de 200-400 l/ha.

Pentru marirea eficacitatii asupra buruienilor monocotiledonate, se poate combina cu erbicide antigramineice.

Se va evita aplicarea erbicidului in conditii de stress al buruienilor, cum ar fi seceta excesiva, temperaturi foarte ridicate sau joase.

La efectuarea amestecului se umple rezervorul masinii de stropit pana la jumatate cu apa curata si se porneste agitatorul. Se dizolva doza de produs in putina apa si se toarna in rezervor, dupa care se umple rezervorul pana la cantitatea necesara de soluitie.

Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara.

Unde se aplica As Super?

Se aplica la cultura cartofului in preemergenta pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si unele monocotiledonate cu ar fi:

DICOTILEDONATE                                              MONOCOTILEDONATE

Stir (Amaranthus spp.)                                 Mohor (Setaria spp.)
Loboda (Chenopodium album)                   Iarba barboasa (Echinocloa spp.)
Mustar salbatic (Sinapis arvensis)             Meisor (Digitaria sanguinalis)
Zamosita (Hibiscus trionum)                       Sorg (Panicum spp.)
Albastrita (Centaurea cyanus)                     Coada vulpii (Alopecurus spp.)
Cimafaia (Datura stramonium)                   Ovaz salbatic (Avena fatua)
Fumarita (Fumaria officinalis)                    Costeri din saminta (Sorghum halepense)
Lungurica (Galeopsis tetrahit)                     Pir din samanta (Agropyron repens)
Urzica moarta (Lamium purpureum)
Musetel (Matricaria spp.)
Susai (Sonchus oleraceus)
Scaieti (Xanthium spp.)
Iarba grasa (Portulaca oleracea)

Stadiul omologarilor produsului in Romania:

CULTURA

DOZA

Buruieni combatute

Momentul aplicarii
CARTOF

0,7 – 1,2 kg/ha

Buruieni dicotile si unele
buruieni monocotile
Preemergent

COMPATIBILITATE: Amestecul cu alte produse de protectia plantelor se recomanda in situatia in care nu exista riscul de a se produce fitotoxicitate sau incompatibilitate fizico- chimica. Inainte de aplicare se va face o testare a amestecului pe cultura pe care urmeaza sa se utilizeze. As Super este compatibil cu majoritatea produselor de uz fitosanitar si a fertilizantilor foliari

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: As Super poate fi fitotoxic dacă este utilizat pe alte culturi decât cele recomandate, sau în afara stadiului recomandat de creştere al cartofului.A nu se aplica pe culturile sub stres.

Download-uri: