Erbicid postemergent hormonal pentru porum

Ce este Dicash si pentru ce se foloseste?
DICASH este un erbicid selectiv sistemic, din grupa erbicidelor hormonale, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate din cultura de porumb, in special a palamidei. Se aplica in timpul vegetatiei, cand buruienile sunt mici. Este absorbit prin partile verzi si prin radacini. Dicash inhiba creaserea buruienilor tinta, care in final se usuca.

Cand si cum se aplica Dicash?
La porumb, se va aplica o singura data pe sezon, in postemenrgenta cand buruienile sunt mici (2-4 frunze) iar porumbul in stadiul de 3-5 frunze. Buruienile tinta trebuie sa fie rasarite pentru a putea fi combatute. Temperatura optima a aerului recomandata pentru efectuarea tratamentului este de 10-25 grade C. Volumul de solutie utilizat este de 200 – 400 L/ha

Stadiul omologarilor in Romania

CULTURA DOZA Agentul de daunare Momentul aplicarii
Porumb 0,6   L/ha Buruieni dicotiledonate Postemergent (BBCH 12-15)

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Nu lasa reziduuri pentru cultura urmtoare. Nu impune restrictii privind cultura urmatoare. Ocazional in cazul cand dupa aplicare survin brusc temperaturi scazute, pe plantele de porumb poate aparea o fitotoxicitate slaba care este temporara si nu are impact asupra productiei.

Download-uri: