Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale

 

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 734PC / 07.12.2021

Substanta activa : MCPA 161 g/L + dicamba 17.8 g/L

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

BATTERY este un erbicid selectiv sistemic, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale. Se aplica in vegetatie, pe buruienile deja rasarite.

Dupa aplicare produsul patrunde in buruieni prin partile verzi si inhiba actiunea hormonilor vegetali responsabili de diviziunea celulara. Astfel produce deformarea frunzelor, tulpinilor, inhibarea cresterii, clorozarea, necrozarea si in final uscarea lor. Eficienta erbicidului este maxima daca se aplica in primele stadii de dezvoltare a buruienilor, cand au 2-3 perechi de frunze adevărate. Vremea caldă și conditiile meteorologice favorabile cresterii plantelor sporesc efectul produsului. Produsul este foarte eficace in combaterea palamidei.

DOMENIU DE UTILIZARE

CULTURA DOZA Agentul de daunare Momentul aplicarii
Grau de toamna 5,0 L/ha Buruieni dicotiledonate anuale si perene Postemergent (BBCH 21-32)
Orz 5,0 L/ha Buruieni dicotiledonate anuale si perene Postemergent (BBCH 21-32)

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE :
La cereale paioase, se va aplica o singura data pe sezon, primavara timpuriu, de la faza de infratire pana la formarea celui de al doilea internod. Nu este recomandat a se aplica la temperaturi sub 10 °C si peste 25 °C.

TEHNICA DE APLICARE:

BATTERY se aplica cu echipamente de erbicidat autopropulsate sau tractate de tractor, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Volumul de solutie utilizat este de 200 – 400 L/ha. Se va aplica cu grija in apropierea apelor, in asa fel incat produsul sa nu ajunga sa le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent si se va cunoaste latimea de lucru a aplicatoarelor. Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs.

Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara. La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul. Se adauga produsul de tratat si apoi se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului.

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Produsul se descompune in sol si nu lasa reziduuri, fapt pentru ca nu impune restrictii privind cultura urmatoare.