Erbicid postemergent pentru cereale paioase.

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr 204PC/20.10.2016

Ce este Ship 75 WG si pentru ce se foloseste?
Ship 75 WG este un erbicid sulfonilureic, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase. Are actiune predominant foliara, dar poate fi absorbit si prin radacini. Acționează prin inhibarea enzimei acetolactat sintaza (ALS) ducand la încetarea diviziunii celulare și implicit a proceselor de creștere a buruienilor tinta. Efectul maxim se obtine atunci cand buruienile sunt in primele stadii de crestere (BBCH 12-14).

Cand si cum se aplica Ship 75 WG?
La cerealelel paioase, se va aplica o singura data pe sezon intre satdiile de crestere. Aplicare se poate face in inervalul de la infratire pana la aparitia frunzei stindard ligule vizibile (BBCH 12-39). Volumul de apa recomandat este de 200- 400 l/ha

Printre buruienile susceptibile: Chamomilla, Anthemis arvensis, Stellaria media agg., Lamium, Galeopsis, Raphanus raphanistrum, Sinapis arvense, Thlaspi arvense, Capsella bursapastoris, Papaver rhoeas, Chenopodium, Sonchus arvensis, Cirsium arvense.

Printre buruienile moderat susceptibile: Galium aparine, Fumaria officinalis.

Stadiul omologarilor in Romania

CULTURA DOZA Nr de aplicari Agentul de daunare
Grau, orz, ovaz, secara de toamna, triticale de toamna 20 g/ha 1 Buruieni dicotiledonate anuale,
Palamida (Cirsium arvense)
COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: In primele 3 luni de la aplicare poate urma numai o cultura de cereale paioase. Dupa 3 luni pot urma si culturi precum rapita sau fasole.

Download-uri: