Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 860PC/25.04.2023

 

Ce este PROOF si pentru ce se foloseste?

PROOF 800 EC este un erbicid selectiv sistemic be baza de prosulfocarb, cu activitate reziduala.

Cand si cum actioneaza  PROOF ?

 Eficienta erbicidului este maxima daca se aplica in primele stadii de dezvoltare ale buruienilor, la temperaturi moderate si sol umed. Ploile ce pot aparea la cateva ore dupa aplicare, nu afecteaza efectul produsului.

Dupa aplicare produsul este preluat de buruieni prin radacini, coleoptil sau frunze si inhiba diviziunea celulara, stopand astfel cresterea. Este un inhibitor al sintezei acizilor grasi care intra in constitutia membranei celulare. Produsul este asimilat de plante dupa o ora de la aplicare.

PROOF 800 EC se va aplica o singura data pe sezon, preemergent sau postemergent in primele faze de vegetatie ale culturii. Buruienile trebuie sa fie nerasarite sau rasarite si in primele faze de crestere. Doza mai mica se aplica in preemergenta sau atunci cand infestarea este scazuta si buruienile mici. Volumul de apa folosit este intre 200-400 L. Datorita momentului aplicarii, produsul nu necesita perioada de asteptare de la ultima aplicare pana la recoltare si consum.

Produsul nu se incorporeaza in sol.

 

Buruieni sensibile: Poa annua (hirusor), Apera spica-venti (iarba vantului), Veronica spp. (doritoare), Lolium multiflorum (raigras), Galinsoga spp. (busuioc salbatic), Alopecurus myosuroides (coada vulpii), Matricaria spp (musetel)., Amaranthus spp. (motul curcanului), Viola spp. (panselute), Stellaria media (rocoina), Setaria viridis (mohor verde), Ambrosia artemisiifolia (ambrozie), Helianthus annuus (floarea soarelui), Digitaria sanguinalis (meisor rosu)

Buruieni mediu sensibile: Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Chenopodium album (spanac salbatic)

Buruieni putin sensibile: Chenopodium polyspermum (loboda salbatica), Tripleurospermum inodorum (musetel nemirositor)

 

DOMENIU DE UTILIZARE

CULTURA Doza maxima de utilizare Agentul de daunare Momentul aplicarii
Grau de toamna 5 L/ha Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate Preemergent, dupa semanat inainte de rasarire (BBCH 00-09) si postemergent, de la aparitia primei frunze pana la aparitia fratilor (BBCH 11-25)
Orz de toamna 5 L/ha Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate

Preemergent, dupa semanat inainte de rasarire (BBCH 00-09) si postemergent, de la aparitia primei frunze pana la aparitia fratilor (BBCH 11-25)

 

Triticale de toamna 5 L/ha Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate Postemergent, de la aparitia primei frunze pana la aparitia fratilor (BBCH 11-25)
Cartof 5 L/ha Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate Preemergent, dupa plantat si rebilonat, inainte de rasarire (BBCH 01-09)
Mazare boabe 5 L/ha Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate

Preemergent, dupa semanat inainte de rasarire (BBCH 01-09)

 

 

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII: Produsul se descompune in sol si nu lasa reziduuri, fapt pentru ca nu impune restrictii privind cultura urmatoare. In situatia cand este necesara intoarcerea culturii erbicidate, dupa aratura se pot infiinta culturi de porumb, floarea soarelui, cereale paioase de primavara, cartof sau mazare.